Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació ajuda a emprenedors i pimes a través de la xarxa d'agents de desenvolupament local

Nou de cada 10 municipis té al seu abast la formació específica per als seus tècnics i les eines que Divalterra posa a la disposició dels ADL de la província

La Xarxa ADL, que gestiona la Diputació de València a través de Divalterra, ha aconseguit ja una cobertura de més del 92% dels pobles i el 90% de la població, oferint als agents de desenvolupament local d'ajuntaments, mancomunitats i grups d'acció local (GAL) potents eines de gestió, formació específica i coordinació tècnica.

A través d'aquesta Xarxa, les entitats locals compten gratuïtament amb una intranet de gestió en la qual contactar i debatre amb el col·lectiu tècnic de desenvolupament local de la província, a més de poder registrar els usuaris de la seua agència de desenvolupament local, les consultes rebudes, els assessoraments realitzats i el resultat del seu seguiment, o les activitats posades en marxa per la seua entitat.

En total, s'han comptabilitzat ja prop de 10.000 assessoraments a persones emprenedores, empreses, associacions, òrgans de la pròpia administració i ciutadania en general.
Una de les novetats dels serveis inclosos en la intranet del portal és la incorporació imminent d'una eina específica que permet a les ADL emetre informes de viabilitat socioeconòmica dels projectes emprenedors que gestionen en les seues oficines.

Portal web

Un altre dels serveis que es dóna als ajuntaments adherits és el portal www.divaladl.es. Aquest espai web ofereix una completa i actualitzada informació sobre els tràmits, normativa i recursos de suport relacionats amb la posada en marxa d'activitats empresarials, la contractació de treballadors o la cerca d'ocupació.

En aquest sentit, els tècnics municipals poden activar un servei online que permet a empreses i persones en cerca activa d'ocupació registrar ofertes i demandes de treball, afavorint així el contacte entre els diversos actors socioeconòmics.

El portal www.divaladl.es compta també amb un cercador de subvencions en matèria de desenvolupament local i un repertori d'actualitat relacionada amb la promoció econòmica de la província, informant sobre cursos, jornades, estudis socioeconòmics o novetats legislatives.

D'altra banda, cada ajuntament adherit disposa en aquest portal d'un espai propi en el qual poden publicar qualsevol informació relacionada amb la promoció econòmica de la població: novetats en matèria d'ocupació, accés a subvencions, esdeveniments i activitats d'interés, etc.

Aparador d'empreses valencianes

La Xarxa ADL suposa també un aparador per a 15.000 empreses valencianes, i és que les agències de desenvolupament local poden registrar totes les activitats empresarials del seu àmbit perquè apareguen gratuïtament en el directori online www.galeriaempresarial.es.
En aquest espai, les pròpies empreses tenen a la seua disposició microwebs gratuïts en les quals poden donar a conéixer la seua ubicació, explicar els seus serveis o mostrar els productes que comercialitzen.

Plataforma d'anàlisi i estudis locals

També des del servei de Desenvolupament Local de Divalterra es recopilen i tracten dades de fonts oficials (INE, Generalitat Valenciana, Seguretat Social, Diputació de València…) per a oferir als tècnics informació amb detall a nivell local de l'evolució d'indicadors sobre ocupació, desocupació, activitat econòmica, garantia juvenil, subvencions de la Diputació….
D'aquesta manera les ADL de les entitats locals, especialment les que disposen de menys personal, poden obtindre de manera ràpida i senzilla una completa bateria de dades del seu àmbit d'actuació (municipi, comarca…) amb la possibilitat de comparar-los amb municipis similars o limítrofs, resultant de gran interés per a planificar les seues actuacions o confeccionar memòries per a participar en convocatòries de projectes o subvencions.


Mapa agències ADL

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon