Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió


Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

El “Consell de Xiquetes i Xiquets” de l'Eliana es disposa a acomiadar el curs


    L'òrgan de participació dels escolars de l'Eliana ha dut a terme diverses accions des del mes de novembre, amb sessions dedicades a la comunicació i a alguns Objectius de Desenvolupament Sostenible

Queden tan sols tres setmanes perquè concloga el curs escolar i el “Consell de Xiquetes i Xiquets” es disposa a tancar la seua activitat amb un balanç molt positiu. Aquest òrgan, la fi del qual és oferir a les i els menors de l'Eliana una via de participació en el municipi on puguen donar veu a totes les seues idees, ha realitzat al llarg del curs un total de set accions fins ara, en les quals han culminat la proposta de solucions respecte als problemes més característics de la localitat, sobretot les que afecten la infància i adolescència.

El 20 de novembre de 2018 es va constituir el Consell, en un acte que van presidir l'alcalde de la localitat, Salva Torrent, i la regidora d'Educació, Eva Santafé. En l'acte es va realitzar una breu reflexió sobre els drets de la infància, ressaltant la Convenció sobre els Drets del Xiquet aprovada per l'Organització de Nacions Unides (ONU) en 1989. A partir d'ací, al desembre de 2018, els membres del Consell van realitzar propostes sobre les quals treballar al llarg del curs. Així, al gener, febrer i març de 2019, es van dur a terme sessions de treball mensuals en les quals els menors van treballar assumptes relacionats amb la comunicació i amb algun dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), concretament la Igualtat de Gènere i la Producció i Consum Responsable.

La sessió del mes d'abril la van dedicar als Pressupostos Participatius. El Consell, com a òrgan sectorial que representa als xiquets, xiquetes i adolescents de l'Eliana, va exercir el seu dret a participar en ells i així donar el seu punt de vista sobre les decisions que afecten el municipi, tals com inversions en infraestructures que usen habitualment en el dia a dia.

El passat 15 de maig, el Consell va celebrar sessió plenària amb la presència de la Directora General d'Infància i Adolescència, Rosa Molero, la aleshores diputada provincial de l'àrea de Benestar Social i regidora Mercedes Berenguer, l'alcalde Salva Torrent i la regidora d'Educació Eva Santafé. En aquesta sessió es van formular proposades com a resultat del treball realitzat durant tot el curs i que seran traslladades a l'Agenda de la Infància, que publicarà l'Institut Sindical de Cooperació al Desenvolupament (ISCOD), òrgan dependent del sindicat UGT, com a culminació del projecte “Les xiquetes i els xiquets ens compten el món. Prenem partit”, desenvolupat en el CEIP l’Olivera. Aquesta Agenda serà presentada a l'Eliana pròximament. Per a això, en el Ple també van estar presents Amparo Francés i Ana Grau, tècniques d'aquesta entitat.


Tags: , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :