Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla de Vallbona controlarà per GPS la neteja de carrers i la recollida del fem

La Pobla de Vallbona firma el nou contracte de neteja viària i recollida de residus per 13,5 milions per 10 anys.
Augmenta la freqüència de neteja i recollida de fem i el personal i maquinària de la concessionària.

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona adjudica per 13,5 milions d’euros el servei de neteja viària i recollida de residus dels pròxims 10 anys A l’empresa Sociedad de Agricultores de la Vega. El contracte unifica per primera vegada tots dos serveis amb l’objectiu de millorar l’eficiència i la qualitat.

En este sentit, la Pobla mantindrà un control de qualitat i satisfacció dels veïns que podrà comportar sancions per a l’empresa de fins a 10% de l’import en cas d’incompliment.

Entre les millores incorporades, s’amplia d’una a tres les màquines agranadores i s’incrementa la plantilla, el que permetrà augmentar la freqüència de neteja dels carrers. Amb el nou contracte està previst que s’agranen els carrers del nucli urbà de manera diària i els nuclis residencials 3 vegades per setmana. S’inclou al contracte el llavat de carrers i la neteja de carrers no pavimentats.

L’empresa renovarà tots els contenidors del municipi en un termini de 6 mesos i hauran de netejar-se de manera mensual. Es crearan illes verdes que agruparan contenidors de residus i recollida selectiva i que aniran ocults paisatgísticament. La recollida de voluminosos i mobles es farà diàriament amb cita prèvia i la de poda especial amb un màxim de 48 hores.

La concessionària incorporarà una nova flota de camions que evitaran sorolls i molèsties i a més s’introduiran vehicles elèctrics per a la mobilitat dels treballadors. Tots els vehicles i carrets dels agranadors aniran geolocalitzats per GPS per a poder controlar l’execució dels treballs a cada punt del municipi.

Tota la maquinària serà exclusiva per a la Pobla de Vallbona i els residus que recullen es pesaran en la bàscula municipal. Amb esta mesura es vol controlar la factura que es paga al Consorci València Interior pel volum de fem abocat.

Per al regidor de Serveis Municipals, Juan Aguilar, el nou contracte “busquem millorar la neteja viària i la recollida de residus, una de les principals queixes del veïnat en els últims anys, i la sostenibilitat a través de vehicles més sostenibles i campanyes de conscienciació amb el reciclatge”. De fet, l’empresa elaborarà de manera anual diferents spots publicitaris i campanyes per fomentar la reducció i separació de residus a les llars.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon