Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Veïns i veïnes de Llíria decidiran la destinació de 150.000 euros dels pressupostos participatius de 2019


El termini de presentació de les propostes s’inicià el 21 de març i estarà obert fins al 7 d’abril
La Regidoria de Participació Ciutadana i Transparència obri la convocatòria dels pressupostos participatius 2019 que, per segon any consecutiu, oferix la possibilitat a la ciutadania d’elegir els projectes que es realitzaran amb un part del pressupost municipal. En concret, la present edició compta amb una partida total de 150.000 euros per realitzar millores tant en el casc urbà, com a les urbanitzacions.

Els pressupostos participatius podran “abordar projectes més ambiciosos que els de la primera edició, ja que la partida inicial s’ha incrementat amb el remanent restant de la primera edició” ha explicat la regidora de Participació Ciutadana i Transparència, Empar Llàcer. “Després del bon funcionament de la primera experiència dels pressupostos participatius, obrim de nou el procés, mantenint el compromís amb la ciutadania de coresponsabilitat en la presa de decisions”.

A l’igual que en la passada edició, la inversió dels pressupostos participatius es repartirà entre les urbanitzacions, amb 50.000 euros, i el casc urbà, amb 100.00 euros a repartir equitativament entre les dos zones establertes: la zona A, des del carrer València i Duc de Llíria cap a la zona de Mura, Pla de l'Arc, La Venta i l'Alpelic¸ i la zona B, des del carrer València i Duc de Llíria cap a la zona del Pic, La Torreta, Sant Miquel, Santa Bàrbara i Barceloneta.

La primera fase del procés és la presentació de les propostes que s’inicia demà, 21 de març, i s’allargarà fins al 7 d’abril. Durant tot este període, els veïns i veïnes de Llíria majors de 16 anys podran realitzar fins a un màxim de tres propostes, de forma telemàtica a través de la pàgina web municipal i, també, de forma presencial a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC). Les propostes han de tindre una duració prevista d'un any o més i han de ser susceptibles d'inclusió en l'inventari patrimonial de l'ajuntament.

Una volta tancada esta primera fase, el personal tècnic de l’Ajuntament de Llíria avaluarà, entre el 8 i el 28 d’abril, les diferents propostes realitzades, per tal d’analitzar la seua viabilitat tècnica i econòmica, així com valorar-les baix els criteris de la sostenibilitat, els seu compromís social i mediambiental i les possibilitats d’actuar com a dinamitzadores de la ciutadania.
Per últim, s’obrirà una fase de votacions, entre el 29 d’abril i el 10 de maig, en la qual la ciutadania podrà triar les seues proposes preferides. Finalment, les intervencions escollides, es remetran a les regidores corresponents, que seran les encarregades d’executar els projectes de la present edició dels pressupostos participatius de Llíria.
 


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon