Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El patrimoni musical de Llíria centra la primera edició de la Universitat de la Tardor que acull el municipi


El patrimoni musical de Llíria centra la primera edició de la Universitat de la Tardor que acull el municipil"

La Universitat de la Tardor, programa estacional que organitzen la Universitat i la Diputació de València, celebra aquests dies la seua primera edició a Llíria. Es tracta d'unes jornades que obrin un espai de debat entorn d'un tema monogràfic, en aquest cas, el patrimoni musical del municipi i les seues possibilitats educatives.

Sota el títol 'Llíria, Ciutat de la Música. Educació i Patrimoni', professors experts de la Facultat de Magisteri de la UV i especialistes locals, comparteixen teories i experiències en debats, taules redones i conferències que estan obertes al públic.

L'objectiu, segons la diputada de Benestar Social i Educació, Mercedes Berenguer, que ha participat en la inauguració del programa, és "traure el coneixement de les aules universitàries i portar-ho als municipis valencians, fent-ho accessible a tots els veïns i veïnes".

En l'acte, celebrat en el Conservatori de Música de Llíria, també han estat presents l'alcalde de la localitat, Manuel Civera, el vicerector de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, i Elvira Asensi, del departament de Ciències Experimentals i Didàctiques de la UV.

Aquest divendres, últim dia de les jornades, des de les 18 hores es va a celebrar una taula redona que abordarà, entre uns altres, els escenaris musicals de Llíria, la història de les bandes i l'aportació dels directors i el folklore a la localitat. Com a colofó a les xarrades, es realitzarà un concert.

Més edicions

La Diputació de València i la Universitat de València han apostat enguany per duplicar el nombre de seminaris de les Universitats Estacionals respecte a 2017. Alaquàs, Aras de los Olmos, L'Eliana, Xàtiva i, en aquest cas, Llíria, són els cinc municipis que s'han sumat en 2018 als set en els quals ja se celebraven aquestes trobades: Gandia, Ontinyent, Enguera, Alzira, Ademuz, Sagunt i Buñol.

La diputada de Benestar Social i Educació ha insistit en l'aposta de la corporació provincial per "recolzar als municipis de la nostra província, duent a terme programes de formació que puguen ajudar tant a ajuntaments com als seus veïns".

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon