Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Veïns de Vilamarxant afectats per la instal·lació d'una macro Granja Avícola es concentraran davant l'Ajuntament a les 12 el dissabte



Han acudit també el Ple del municipi en el qual s'han vist cartells i molt públic en protesta per la pretesa instal·lació d'una Granja Avícola con gallinnes "ponedoras" en zona annexa als seus habitatges de Vilamarxant. Les obres ja estan en marxa en "El Camí de les Plantades" i molt prop de Les Rodanes

Durant el Ple, en el qual s'han vist cartells de protesta contra la granja han exigit al alcalde que es posen els mitjans suficients per a evitar que s'instal·le la macro granja que podrà albergar  gallines "ponedoras".

Es tracta d'una granja que explotarà una de les empreses que subministra a una coneguda gran superfície i els efectes contaminants de la qual, per molts elements de cura que s'instal·len, seran notats pel municipi, per la comarca i, sobretot, pels veïns que la patisquen.

Els veïns sol·liciten a l'Ajuntament que se cerquen alternatives per a la instal·lació i que no es castigue als qui ja tenen els seus habitatges aprop. Existeixen, diuen, altres alternatives i han d'estudiar-se abans que castigar i obligar-los a soportar la contaminació.
Diferents grups, associacions i partits polítics s'han manifestat ja en contra de la instal·lació, o del lloc en què es va a realitzar. Entre ells, segons té constancía Crònica Digital, han realitzat queixes i notes el grup de Podemos de Vilamarxant i Esquerra Unida. Alguns dels representants d'aquests grups a més  es trobaven també en el ple donant suport als veïns.. També C's dubta del lloc elegit i altres grups.

Els mals olors no serà l'única cosa que moleste La producció en granges avícoles de les més contaminants segons la Unió Europea.


De fet els estudis que realitza la unió Europea, assenyalen a les granges avícoles com unes de les més contaminants i defineixen A més, la producció d'ous, com altres explotacions intensives, genera efectes negatius en la naturalesa, com l'emissió de gasos d'efecte hivernacle o la contaminació del sòl i de l'aigua. Ja en els anys 80 li les  explotacions ramaderes intensives van començar a ser considerades un problema mediambiental, i des de llavors pocs estudis s'han centrat en l'impacte de les granges de gallines "ponedoras" en l'ecosistema.

En estudi recent (abril 2018) i per a determinar les implicacions ambientals de la producció de l'ou a Europa, un equip d'investigadors espanyols ha pres com a model una granja avícola d'explotació intensiva localitzada a Astúries, amb 55.000 gallines "ponedoras i una producció anual de més de 13 milions d'ous. Els resultats es publiquen en el Journal of Cleaner Production.

L'anàlisi demostra que els majors impactes en 16 de les categories analitzades es deriven de la producció del pinso subministrat a les gallines "ponedoras". "L'elecció dels ingredients que constitueixen el pinso és un factor clau", subratlla la investigadora, per a qui és important que s'empren ingredients el cultiu dels quals es realitze de manera respectuosa amb el medi ambient.

Vista del Ple

Vista del Ple


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon