Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Una espectacular Coetà del Gos en les Festes de Bétera amb molta intensitat i ritme

Bétera va viure ahir a la nit un dels actes més esperats de totes les festes pels amants de la pólvora: la coetà del gos. I la veritat és que enguany els majorals no han decebut a ningú, ja que tant el ritme com la intensitat van ser espectaculars.

Una hora abans que començara, els majorals de 2018 i els pirotècnics de Rausell preparaven ja les caixes amb un bon arsenal de pólvora.



Cadascun dels majorals tenia 192 dotzenes de pissarretes, 8 de femelletes i 12 de coetons distribuïdes en tres calaixos. Una quantitat considerable per a realitzar una coetà espectacular.

"Tenim moltes ganes, estem molt emocionats. Hui fa just 16 anys que vaig fer la llista i ja estem ací. Han sigut molts anys de deliri, d'estar enganxats a la tanca i de fer vídeos i ara per fi ens arriba a nosaltres", explicava el president dels majorals, José Luis Palanca, minuts abans de començar.
Amb el recinte preparat i el públic impacient, els majorals arribaven vestits amb els seus monos, cascs i botes. Les obreres s'acomiadaven de cada un d'ells i els desitjaven força i sort.

Després va arribar el foc. Més de mitja hora de femelletes i coetons van fer la delícia del públic. Els aplaudiments i la música acompanyaven com cada any l'eixida dels festers fins al barracó. Un moment únic en què l'adrenalina del foc donava pas a l'alegria total.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon