Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Serra estrena el pasdoble "A tu Sant Roc" al inici dels actes commemoratius del 75 aniversari de la imatge del sant

Amb l’estrena del pasdoble A tu, Sant Roc! del compositor valencià José Francisco Muñoz Valls s’inicien els actes commemoratius del 75 aniversari (bodes de diamant)  de la imatge de Sant Roc, el sant més popular de la població de Serra. L’estrena s’ha fet hui diumenge de vesprada, dins de l’incomparable marc de l’església parroquial de la Mare de Déu del s Àngels.

El pas doble fester va ser interpretat per la Unió Musical de Serra i els músics  de La Primitiva de Serra que  a títol personal van voler participar en la primera interpretació d’esta peça a la que li ha ficat lletra Jordi Garay, veí de la població. El cor de la Unió Musical de Serra ha estat l’encarregat de cantar per primera vegada la composició musical, actuant de solista Ángel Domingo.


La peça és un pasdoble fester, pensat per a acompanyar al sant en la tradicional Baixà, és un pasdoble per poder tocar al carrer, comenta José Francisco Muñoz Valls, autor de la composició i director de la Unió Musical de Serra, que amb esta peça ha volgut homenatjar a la festa i els seus clavaris i clavariesses. L’obra també fa referència a dos melodies molt festeres i tradicionals. Muñoz Valls ha estat la persona encarregada de dirigir als més de seixanta músics que l’han interpretada i al cor de la Unió Musical de Serra que l’ha cantada.

 L’acte ha estat presidit per l’alcaldessa de Serra, Alicia Tusón, i part de la corporació municipal que no han volgut faltar a la cita i donar suport a una festa tan arrelada i tradicional en la localitat. També el president de l’Associació Benèfic Cultural de Sant Roc, Salvador Navarro Navarro, ha acompanyat als clavaris i clavariesses i a les nombroses persones que han omplit de gom a gom el temple.

La Baixà de Sant Roc és la festa més popular de Serra i Festa d’Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana. La Baixà ompli de pólvora, coets i música el calvari i els principals carrers d’esta localitat del Camp de Túria cada matinada del 16 d’agost quan els sants són traslladats des de l’ermita fins a casa dels clavaris majors. Cordà, correfocs i mascletà són altres dels actes que ofereixen els clavaris any darrer d’any.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon