Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

S'amplien les línies d'autobusos urbans de Llíria


El regidor d'Obres i Servicis, Francesc Fombuena, ha anunciat hui que l'Ajuntament de Llíria “posarà en marxa el pròxim 1 d'agost el nou servici d'autobús urbà”. La millorada xarxa de transport urbà de Llíria estarà formada per cinc línies i tres autobusos, gestionats per l'adjudicatària del servici  Edetania Bus.

D'esta manera, “s'oferirà un servici més sostenible des del punt de vista social, econòmic i ambiental, que pretén potenciar els desplaçaments en el nucli urbà i entre urbanitzacions amb l'hospital comarcal i la connexió amb els transports col•lectius de l'àrea metropolitana de València”, ha destacat l'edil.

Bitllet únic

Fombuena també hi ha assenyalat que per a fomentar l'ús del transport urbà, “es manté la decisió del Govern municipal d'unificar el preu del bitllet, sense distinció entre urbanitzacions i nucli urbà com ocorria històricament”. Serà únic, a 65 cèntims, permetent transbords amb el mateix bitllet si no han transcorregut 90 minuts des de la seua validació. A més, es mantenen preus especials i bons per a jubilats i jóvens.

El regidor ha manifestat que el nou servici de transport públic en el municipi “ve a donar resposta a les necessitats les persones usuàries, especialment els majors, facilitant l'accés als centres públics, així com als nuclis residencials i polígons industrials del terme municipal, i la seua comunicació amb el nucli urbà i amb la resta de transports col•lectius”.

Finalment, Francesc Fombuena ha ressaltat que “s'han atés les sol•licituds col•lectives rebudes d'urbanitzacions, com El Caramello i La Buitrera, o del servici al Cementeri, i que espera que això redunde en una major utilització dels autobusos. En eixe sentit, i d'acord amb les necessitats que en la pràctica s'experimenten, es podrà anar millorant el servici adaptant-lo als usuaris”.

Cinc línies de bus

Després de l'estudi realitzat, s'ha projectat una nova organització per a optimitzar el servici. Així, es contemplen cinc línies que discorreran tots els dies laborables de dilluns a divendres:

-Línia 1: Tindrà un recorregut urbà que permetrà accedir a als barris de la localitat i al centre de salut, connectar amb el Centre Cívic El Prat a determinades hores i arribar a l'hospital comarcal. També permetrà arribar al Polígon industrial de Carrasses en el moment s'instal•len les empreses.

-Línia 2: Recorregut circular des de la parada de l'estació del metro, i passarà per l'ambulatori, el Polígon Industrial de Rascanya i per la zona de les urbanitzacions de El Regalón, la Sima, Alt de Botigueta, el Secanet, Formidables, Corral de la marquesa i Puig-i-lis, per a tornar al nucli urbà i arribar novament a l'estació de metro.

-Línia 3: Ruta circular amb eixida i arribada a la parada del metro, passarà per la zona de les urbanitzacions Corral de la Marquesa, Formidables, Jardí de Lauro, Verger, Oasi de Sant Vicent, Montejarque, Vall de Llíria, Xelardo, la Xelvaneta, la Clotxa del Cossí, Sant Gerard i el Caramello.

-Línia 4: Itinerari amb trajectes d'anada i tornada amb eixida des de l'estació del metro, recorrerà el Polígon Industrial de Montecollado i les urbanitzacions Sant Miquel, Montaragó, Moncati, Bonaire, Calabacín, la Mont-ravana i Camp Llíria.

-Línia 5: Recorregut circular que passarà per la Cooperativa Vinícola, i per la zona de les urbanitzacions els Arcs, el Pedrer i la Joliesa tornant fins a l'estació de metro, on continuarà cap al cementeri i la urbanització de la Buitrera, tornant de nou a l'estació de metro.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal