Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

PODEM de la Pobla de Vallbona demana al nou Govern la derogació de la Llei Mordassa

El pasat 8 de juny es va cel.lebrar a La Pobla una xarrada organitzada pel grup PODEM de La Pobla i va tractar precisamanet,  de la coneguda com a Llei Mordassa. Els dos ponents van ser Rafa Rius que és periodista i col·labora en Radi Klara, Radio Malva i L'Ateneu Llibertari i Blanca Jimenez, jurista i  Sotsdirectora del IVAM i activista d'Amnistia Internacional.

La Llei Mordassa va entrar en vigor al juliol de 2015 i en els dos primers anys de la seva vigència ha suposat 197.947 sancions imposades pel Ministeri de l'Interior. perque és el Govern i no els jutges qui decideix les sancions als manifestants. És una Llei que afecta a la llibertat d'expressió i als drets de reunió i manifestació. És una Llei Orgànica ja que afecta a drets fonamentals  contemplats en la Constitució.

Despres de la xarrada , informa el grup PODEM de La Pobla,  que sol·liciten al nou Govern "que sigui aquesta Llei la primera que derogue..Es dóna la circumstància  que la llei té un recurs d'inconstitucionalitat per afectar als drets de tutela judicial efectiva, manifestació reunió i expressió."

Rafa Rius va fer una revisió històrica del dret d'expressió, que no ha estat específicament tutelat fins a la seva inclusió en la Constitució de 1978. Va explicar que existeixen faltes lleus greus i molt greus que poden rebre sancions que van de 100 a 600.000 €.

També es va referir a l'oligopoli dels mitjans de comunicació, conformat per 3 empreses a Espanya.

Blanca Jimenez es va referir a l'informe d'Amnistia Internacional que critica clarament l'aplicació de la Llei Mordassa, va repassar els casos que afecten a diferents col·lectius incloses les persones que protesten en contra dels desnonaments. Va explicar que en cas de dubte sempre es considera com a veraç la declaració dels agents i cossos de Seguretat de l'Estat.

Després va haver-hi un intens debat entre els assistents a l'esdeveniment sobre el que representa aquesta Llei com un atac a la llibertat d'expressió.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon