Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Llíria constituïx el comité d'experts sobre Memòria Històrica


L'Ajuntament de Llíria ha constituït el comissionat de persones expertes en Memòria Històrica. El comité, aprovat pel Ple de l'Ajuntament de Llíria el passat mes de desembre, s'ha format amb l'historiador local Paco Rozalén en la presidència i Mª José Civera com a vicepresidenta. A més, la comissió compta amb la resta de vocalies proposades pels quatre grups municipals.

Junt amb Rozalén i Civera, treballaran historiadors, professors i ciutadans vinculats a Llíria com José Pedro Vicente, Maria Agustí, José Miguel Maicas, Concepción Igual i Joan Josep Adrià.

Este comissionat s'adscriu al Ple municipal a través de  la Regidoria de Memòria Històrica que dirigix el segon tinent d'alcalde de Llíria, Paco García, com a òrgan col·legiat sense personalitat jurídica pròpia, creat pel Ple donada l'especial rellevància institucional de les seues funcions.

El comissionat desenvoluparà tasques d'assessorament en matèria de Memòria Històrica en l'àmbit del municipi de Llíria i proposarà als òrgans municipals o a les administracions públiques competents l'adopció de les mesures necessàries per a garantir el compliment de la Llei 52/2007, de 26 de desembre, així com la Llei 16/2017 de Memòria Democràtica Valenciana.

El comité es compon de presidència, vicepresidència, vocalies i secretaria, que gaudiran d'independència i autonomia en l'exercici de les seues funcions, el qual mantindrà un contacte directe i de col·laboració recíproca amb la Regidoria de Memòria Històrica.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon