Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació destina més de 2 milions d'euros per a Inversions Financeres Sostenibles dels municipis de Camp de Túria. A executar fins a 2019

 El total dels 35 milions que es repartiran entre els 266 municipis de la província de València, 2.097.000 seran per als municipis de la comarca Camp de Túria.La Diputació de València ha aprovat aquest dimarts, en Junta de Govern, una nova convocatòria del pla d'Inversions Financerament Sostenibles, el quart IFS des que es va iniciar la legislatura. En aquesta ocasió, els 266 municipis valencians disposaran de 35 milions d'euros per a millorar espais i serveis públics en actuacions que hauran d'executar-se abans del 31 de desembre de 2019, i que podran finançar obres ja realitzades des de l'1 de gener d'enguany.

Amb aquest nou IFS, que es perllongarà fins al final de la legislatura, la Diputació ha invertit 140 milions d'euros en les comarques valencianes en aquestes obres sostenibles, en el marc d'un pla que ha sigut valorat amb un 9,1 sobre 10 pels alcaldes i alcaldesses, en l'enquesta recentment publicada per la corporació.

En paraules del president, Jorge Rodríguez, “des del primer moment vam tenir clar que el superàvit de la gestió havia de destinar-se a les persones abans d'acabar en els bancs per a amortitzar un deute que no hem deixat de reduir, fins a convertir-nos en una de les administracions més sanejades d'Espanya”.

La vicepresidenta, M. Josep Amigó, ha reforçat aquesta idea en assegurar que “tres anys després del canvi polític, aquesta corporació ha consolidat una nova forma de governar, basada en la justícia en el repartiment dels recursos, la col·laboració amb la Generalitat, la gestió eficaç que fomenta l'autonomia municipal i la fi del clientelisme”.

Rodríguez ha destacat els resultats de l'estudi del IVIE sobre el primer IFS, que amb 1.581 projectes executats en tota la província “va tenir un impacte econòmic de 148 milions d'euros, més del doble dels 70 milions invertits, i va servir per a crear o mantenir 1.200 llocs de treball a temps complet i any”. El president ha insistit a més en la importància d'aquestes inversions sostenibles a l'hora de “quadrar el cercle del finançament local, dotant als ajuntaments de recursos suficients per a exercir eixa autonomia que hem volgut concedir als alcaldes i alcaldesses”.

La vicepresidenta coincideix que aquests plans “serveixen per a pal·liar el dèficit de finançament dels nostres pobles i ciutats, que ha impossibilitat en molts casos la prestació de serveis bàsics de qualitat”. Amigó ha reivindicat eixa justícia social per la qual treballa la Diputació i en eixa línia de treball ha inclòs el pla de Serveis i Obres Municipals (SOM), “que permet igualment que la destinació de les inversions ho decidisquen els municipis, amb els mateixos criteris objectius de repartiment que el IFS”.

Tots els municipis

El diputat de Cooperació, Emili Altur, ha començat la seua exposició del nou IFS destacant que els 266 municipis de la província rebran fons d'aquest programa, que destina 33 milions d'euros als 261 municipis de menys de 50.000 habitants i 2 milions d'euros als quatre municipis de més de 50.000 i els pobles de València ciutat, que abans es coneixien com a pedanies.

Entre els criteris de repartiment d'aquestes ajudes, Altur ha explicat que “el 34% es concedeix pel valor marginal, o el que és el mateix la mera existència com a municipi, el 30% en funció de la població, el 10% segons la superfície i un altre tant en funció del nombre d'aturats registrat, i altres paràmetres com el cost dels serveis, l'existència de nuclis històrics o l'adhesió al Pacte d'Alcaldies, que mesura la implicació de cada municipi amb el medi ambient”.

Quant al tipus d'actuacions que contempla aquest IFS, el diputat de Cooperació ha assenyalat que “els ajuntaments tenen pràcticament llibertat absoluta per a decidir en quines obres s'inverteix els diners”. Aquest catàleg d'obres i serveis inclou des de la millora de xarxes de proveïment d'aigua i clavegueram fins a la renovació d'instal·lacions esportives, passant per recollida i tractament de residus, energia, il·luminació pública, gestió del coneixement, promoció turística, comerç, parcs i jardins, ordenació del tràfic, equipaments culturals, carreteres i camins, protecció del patrimoni i intervenció en col·legis d'Infantil i Primària.

També en el ple d'aquest dimarts s'ha aprovat el llistat de projectes del pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) per a 2018 i 2019, que els ajuntaments podran executar abans de finalitzar el pròxim any. Aquest SOM bianual deixarà un poc més de 70 milions d'euros en els municipis valencians, que seguiran millorant els seus espais públics i els serveis que presten a les seues veïnes i veïns amb els fons provincials. Abans, en la Junta de Govern, va tirar endavant també el Pla de Suport Econòmic a les Mancomunitats (PMAN), amb una dotació propera als 500.000 euros.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal