Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La consellera Elena Cebrián inaugura en Riba-roja l'exposició itinerant "Stop al foc "

L'exposició pretén acostar a la ciutadania, i en especial als més jóvens, la riquesa forestal en tots els seus components, que els incendis posen en perill, des d'una visió integradora i ressaltant els valors del bosc mediterrani. La mostra consta de 12 panells i altres elements expositius (photocall, maletí d'investigació de causes…) i interactius que expliquen els factors que  degraden el bosc i aquells que l'enfortixen, la importància del que guanyem o perdem si no ho cuidem, per a endinsar-nos en el coneixement de les causes dels incendis i la seua investigació, entenent com la nostra actitud en el bosc pot marcar la diferència en la conservació i protecció d'este valuós ecosistema.

La consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha ressaltat la necessitat d'incidir en “l'educació i conscienciació sobre el valor en els boscos com la millor ferramenta per a evitar els incendis” durant la presentació a Riba-roja de Túria de l'exposició itinerant: “Stop al foc en ruta: La teua actitud pot marcar la diferència”. En l'acte ha estat acompanyada per l'alcalde del municipi, Robert Raga, i la directora general de Prevenció d'Incendis, Dèlia Álvarez.

L'incendi forestal és una de les majors amenaces dels ecosistemes forestals i la de major impacte a la Comunitat Valenciana, tant des d'una perspectiva ecològica, com social i econòmica. Més del 70% d'estos incendis es produïxen per causes humanes. D'ací, la importància d'una tasca educativa i divulgativa amb ànim de conscienciar i informar a la societat.

En este sentit, l'educació ambiental i la conscienciació ciutadana són imprescindibles per a aconseguir una prevenció que siga participada, comprensible, assumida des d'una perspectiva individual i col·lectiva com a responsabilitat compartida en tots els nivells, tant institucional, com social i personal, ha explicat Elena Cebrián. Eixe procés educatiu i de sensibilització, ha afegit, ha de ser capaç de provocar un canvi en la percepció social dels incendis forestals, en les seues conseqüències i en la consciència del que cada u pot fer per evitar-ho. Ha recordat que el risc d'incendis en la comunitat valenciana sempre és alt i que per això hi ha que extremar la precaució i la vigilància.

En este context, la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha presentat la campanya itinerant de comunicació, “Stop al Foc en ruta: La teua actitud pot marcar la diferència”, el punt de partida de la qual és el municipi de Riba-roja de Túria, que forma part del Parc Natural del Túria. L'exposició passarà pels distints parcs Naturals Forestals de la Comunitat Valenciana per a la seua difusió entre els seus habitants i visitants.

Amb iniciatives com esta, es desitja transmetre el valor dels ecosistemes mediterranis, i el seu paper enfront del canvi climàtic, així com de l'estat actual dels nostres boscos i de la seua vulnerabilitat davant dels incendis, a més de la seua contribució a les economies locals.

La mostra enllaça amb altres actuacions de conscienciació i prevenció que du a terme la Conselleria i que comprenen distints àmbits com la difusió d'informació per a reduir el risc d'incendis forestals en la interfície urbà-forestal, la campanya de sensibilització per a previndre incendis en la interfície agrícola-forestal, l'elaboració i dinamització de la campanya de comunicació de Stop al Foc o el reforç de les activitats de voluntariat ambiental en prevenció d'incendis forestals. 


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon