Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els veïns i veïnes de Riba-roja ja han decidit en què s'invertiran els 200 mil euros de la IIIª edició dels pressupostos participatius

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria, a través de la regidoria de Participació Ciutadana, saca a la llum el resultat final de les votacions dels III Pressupostos Participatius. Del 7 al 20 de maig els veïns i veïnes del municipi van tenir l'oportunitat de decidir la destinació dels 200.000 euros dels comptes municipals.

En el barri de l'auditori i centre educatiu Asunción de La nostra Senyora, l'actuació més votada amb un 38,6% ha sigut la creació d'una zona esportiva per als xiquets en Ciutat Jardí. Amb un 39,43% dels vots totals validats, l'opció preferent pels veïns de la zona del Barri Cij i Arrosals ha sigut la millora en la zona Guau de la Mallà. Per la seua banda, en el barri centre historico i eres altes l'opció més votada correspon a la dotació de mobiliari urbà deteriorat amb un 31,09% dels vots. Finalment, el 15,33% dels veïns de la quarta zona, el barri de l'Avinguda de la Pau, Ratxolar i Colònia s'han decantat per la millora en el parc de "Peter Pa" del Maldonado i substituir la vorada de formigó.

Quant a les urbanitzacions, en Santa Mónica i El Molinet l'opció triada amb un total d'ha sigut l'habilitació d'una zona pipican en la urbanització Santa Mónica. La zona d'Entrenaranjos- Montealcedo s'ha decatado per la reconovación de voreres adaptades a persones amb mobilitat reduïda en el carrer 1 i Avinguda del Túria. D'altra banda, els veïns de Santa Rosa i el Clot han optat per la renovacion de l'enllumenat públic per un menys contaminant. En la urbanizacion Masia de Traver l'opcion triada ha sigut la millora d'asfalt i voreres que ho precisen i a València la Vella la majoria de veïns van votar l'opció de module jocs infantils en la zona verda entre les calles Timó i Pollancre. El Pous, l'opció amb major nombre de vots ha sigut l'establiment de Pipican amb jocs d'agility per a gossos i en la urbanització Reva els veïns es van inclinar per la millora de la zona central del parc de l'Avinguda dels Tarongers mitjançant elements recreatius.

Finalment, en la Llobatera, partides i disseminats, l'opció més votades pels ciutadans d'aqueixa zona ha sigut la realització de treballs d'asfaltat en els trams més deteriordas de la Llobatera.

Una vegada finalitzat el procés de votació, la concejalia de Participació Ciutadana ha procedit al recompte de vots emitos. Un total d'1.257 persones van exercir el seu dret a vot, un centenar més respecte a l'any passat, dels quals 765 corresponen a vots presencials validats mitjançant urna i els 492 restants telemàticament a través de la plataforma APP Riba-roja Info i des de la web municipal Ribarroja.es.

Aquest recompte, ha sigut comprovat vot a vot per mitjà del padró municipal i validant solament aquells vots de ciutadans que reunan els requisits demandandos: estar empradonado o empadronada a Riba-roja de Túria i tenir complits els 16 anys a data d'inici del procés de votació. Tots aquells vots obtinguts mitjançant les dues modalitats que hagen sigut duplicats s'han comptabilitzat com a vots nuls, sent unicamente valgut el vot a traves de la forma presencial.

Els vots han sigut dividits segons criteris poblacionals repartits entre les vuit urbanitzacions del municipi, els quatre barris del cas urbà i la zona de la Llobatera, partides i disseminats. Cada zona rebrà 13.000 euros per a invertir-los en aquelles necessitats demandandas pels veïns.


"Cada any, el nombre de persones que s'impliquen en la millora i el condicionament de l'entorn del nostre municipi va creixent considerablement. Des de l'àrea de Participació Ciutadana s'han posat a disposició totes les eines necessàries perquè els veïns i veïnes de Riba-roja tinguen potestat sobre els 200.000 euros que l'ajuntament invertirà en aquestes obres i que l'Ajuntament té previst concloure a final d'any", ha expressat el regidor de Participació Ciutadana, Rafa Gómez.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon