Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Una actuació conjunta de veïns i voluntaris retira més de 200 quilos de residus a l'Eliana en la campanya 'Mans al Riu'

La campanya ‘Mans al Riu’ elimina 10 tones de residus a 32 municipis valencians, entre els quals està la nostra localitat

En l’Eliana un grup de 20 persones s'ha coordinat per a dur a terme la neteja d’un tram del barranc de Mandor, retirant residus xicotets com ara papers, plàstics, ampolles, llandes i runa.

L'acció s’emmarcava dins la campanya 'Mans al Riu' de la Fundació Limne que, en total, va reunir 850 voluntaris d'una trentena de localitats valencianes -Albalat de la Ribera, Alborache, Alcoi, Alfarb, Algemesí, Almassora, Altea, Alzira, Benaguasil, Beniarbeig, Borriana, Canals, Catadau, Cullera, el Verger, Gandia, Gestalgar, la Vila Joiosa, l'Alqueria d'Asnar, l'Eliana, Llombai, Manises, Morella, Ondara, Onil, Paterna, Quart de Poblet, Sueca, Torreblanca, Torrent, Vallada i Vilallonga- que s'han unit per netejar part dels residus que poblaven els marges dels rius i barrancs d'aquestes poblacions. La campanya continuarà al juny, sumant la participació d'altres municipis, fins arribar als 40 que l'organització s'ha proposat, gràcies al suport de Libera i Global Omnium.

La campanya 'Mans al riu', que se celebra des de l'any 2010, és una iniciativa de la Fundació Limne que té per objecte fer pública la situació i l'estat de conservació dels rius i riberes sobre els que s'actua, fomentar la consciència ciutadana per la conservació dels rius i netejar de residus els entorns naturals en què s'actua.

L'estimació global de pes recollit, entre bosses i residus voluminosos, deixa la xifra de 10.830 quilos retirats dels espais fluvials, 200 dels quals s'han recollit a l'Eliana. “Este any hem tingut més participació a la campanya i també hem actuat en trams amb gran problemàtica de residu voluminós, el que ha fet que s’arribe a xifres rècord de recollida”.

La Fundació Limne lamenta que “encara persisteix, en algun municipi i per part de persones incíviques, la mala costum d'utilitzar el riu o el barranc com un abocador, posant de manifest que part de la població no fa ús dels serveis de recollida dels ajuntaments o de la xarxa d’ecoparcs”  i defensa la necessitat de conservar i millorar els nostres espais naturals i del potencial de la conscienciació ciutadana per a lluitar contra aquestos hàbits.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon