Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja retira fins a 26760 quilos de residus des d'abocadors incontrolats de zones disseminades

L'Ajuntament de Riba-roja, a través de l'empresa SAV (Societat Agricultors de la Vega) ha finalitzat la primera de les dues campanyes anuals -abril i octubre- de neteja d'abocadors incontrolats en les zones disseminades del municipi, amb l'objectiu d'eradicar aquests focus de brutícia en zones rurals.
Els abocadors incontrolats es localitzen gràcies al treball de control i detecció del departament tècnic de Medi ambient i de la secció de la Policia Local de Riba-roja de Túria encarregada del Medi ambient, Sostenibilitat i Mitjà Rural (SEPROME).

Els punts sobre els quals s'actua són zones, en ocasions, de difícil accés, ja que no són pas habitual de la ruta de neteja viària. Enguany s'han retirat residus de les partides de Pla de Tochar, camí Seminar, Camí Carasoles, camí Barraqueta, Camí de Xest, Avinguda del Palmerar a València la Vella, Camí Barraqueta, Camí del Polvorí, el Barranc de la Pedrera i Polígon Industrial Entrevies. El treball de control i seguiment per part del Seprome ha permès eradicar altres punts com Carrasqueteta, Partida Seminar, Partida Carasoles, partida Cova Moreno, Camí San Roc i Camí Posa.

"Se ha reduït el nombre de zones d'abocaments incontrolats d'enderrocs gràcies al control i vigilància dels efectius policials així com per l'existència d'una conscienciació cada vegada major cap al medi ambient per part de la ciutadania", assegura José Ángel Hernández, regidor de Medi ambient.

L'edil ha destacat que "los enderrocs es concentren ara en zones comunes de contenidors minimitzant l'impacte i facilitant la retirada dels mateixos"

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria disposa del servei gratuït de recollida d'estris a través del telèfon gratuït 900 714 318 i de l'Ecoparque Municipal que obri de dilluns a dissabte de 8:00 a 14:00 hores i de 16:00 a 20:00 hores.

L'Ordenança Municipal de Neteja Viària, aprovada l'11 de novembre de 2010, estableix en l'article 27 com a infracció molt greu 'dipositar, llançar o abandonar en les vies públiques, camins rurals i propietats privades confrontants amb aquestes vies, residus, brosses, embalatges, enderrocs, estris i tot tipus d'objectes similars' amb multes que van dels 180,01€ fins a 300 €.

Així mateix la Llei de Residus valenciana estableix com a falta lleu l'abocament de residus amb multes de fins a 600 euros i si aquests anaren perillosos, la falta seria considerada greu, fins a 6.000€.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal