Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Llíria arxivarà, "per a la història", les obres de compositors locals

El regidor de Música de Llíria ha anunciat que l'Ajuntament  “crearà un arxiu municipal que conservarà obres de compositors locals”. Este fons documental pretén facilitar la custòdia, investigació i consulta de tota la producció artística dels músics edetans.

L'edil Pedro Vicente hi ha assenyalat que este projecte “vol servir per a reivindicar, una vegada més el paper de Llíria com a Ciutat de la Música, al mateix temps que posa en valor i contribuirà a la difusió del llegat dels nostres compositors”.

La Regidoria de Música comptarà amb la col•laboració dels músics locals, Miguel Cerezo i José Alamá, i de Francisco Bueno de la Universitat de València, per a l'elaboració del fons i “que puga ser una realitat”.

Este arxiu públic, que està previst que s'ubique al Forn de la Vila, es nodrirà d'obres de Miguel Alonso, Miguel Asensi, José Alamá, Gómez d eEdeta, José Ignacio Blesa, Raúl Martín, José Llopis i Juan Vicente Mas Quiles, entre altres.

Precisament, l'Ajuntament està treballant en la firma d'un  conveni de cessió de tot l'arxiu musical del quasi centenari compositor Mas Quiles. El regidor Pedro Vicente es va reunir esta mateixa setmana amb el músic edetà per a ultimar els detalls de l'acord i manifestar-li “l'agraïment de l'Ajuntament de Llíria per este generós gest”.

A més, es vol acordar amb altres institucions públiques la còpia d'obres que es troben en els seus arxius per a mostrar-les a Llíria. De la mateixa menra, es pretén desenvolupar una labor d'investigació per a recuperar composicions inèdites fins al moment, com la “Misa en honor a San Vicente Ferrer” de Miguel Asensi, que ha aparegut recentment a l'església del Patriarca de València.

Igualment, la regidoria crearà un comité d'experts que marcarà les directrius de l'arxiu musical i vetlarà per l'adequada conservació dels documents que formen el fons. 

Forn de la Vila - Lliria recentment musealitzat

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon