Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

EUPV presentarà mocions a tots els ajuntaments en rebuig a la sentència de ‘La Manada’


  • Rosa Pérez, coordinadora d’EUPV: “És important mostrar el rebuig de les institucions cap a una sentència que evidencia com de desprotegides estem les dones”
  • Rosana Montalbán, responsable d’Àrees d’EUPV: “El missatge d’aquesta sentència és una declaració de guerra contra les dones: deixa’t violar o mor”
Esquerra Unida del País Valencià portarà als ajuntaments una moció per a facilitar el rebuig de les institucions municipals valencianes front a la sentència de l’Audiència Provincial de Navarra sobre ‘La Manada’. El text que proposa EUPV assenyala que la sentència “pretén justificar legalment que en aquesta acció” de violació múltiple de cinc homes a una dona durant les festes de San Fermín de 2016 “no va existir violència ni intimidació cap a la víctima”.

Tal i com remarca la coordinadora d’EUPV Rosa Pérez, “és important mostrar el rebuig dels nostres ajuntaments cap a una sentència que evidencia la manca de justícia que patim les dones i posa al descobert com de desprotegides estem les dones, fins i tot en un cas tan brutal com el que va haver de patir la víctima d’aquesta violació múltiple”. Per a Rosa Pérez, “des d’Esquerra Unida assumim la lluita contra el patriarcat des de tots els fronts possibles, i per això hem decidit posar en marxa les institucions locals contra aquesta injustícia”.

La moció que serà presentada als consistoris remarca que la sentència de l’Audiència navarresa “minimitza els fets en no considerar-los agressió sexual” com tampoc “l’agreujant de realitzar-se en grup”. D’altra banda, denuncia que “la càrrega de prova se situa en la víctima posant el focus en el seu comportament i no en el dels agressors”; a més, l’esmentada sentència “afavoreix la impunitat de les agressions masclistes i envia un missatge de descrèdit de la vivència de les dones que pateixen aquestes agressions”.

També es remarca que en el cas de ‘La Manada’ des dels àmbits judicial i mediàtic “s’ha arribat a culpabilitzar a la dona agredida”, fins i tot presentant-se com a prova admissible “la ‘vida normal’ de la víctima després de l’agressió”. A més, recull la “doble victimització” que assenyala la sentència, exigint “un plus de sofriment” a la víctima per a que siga reconeguda l’agressió sexual. Segons la responsable d’Àrees d’EUPV, Rosana Montalbán, “estem indignades. El missatge d’aquesta sentència és una declaració de guerra contra les dones: deixa’t violar o mor. I front a l’estat perpetu de por en què ens volen mantindre a les dones, ens tindran rebels davant la justícia patriarcal. Les dones seguirem teixint xarxes per no sentir-nos soles mai més. Cap agressió sense resposta”.

La moció, a banda de mostrar el rebuig frontal de les institucions locals davant la sentència, proposa instar al Congrés dels Diputats i Diputades i al Senat a la modificació del Codi Penal per a revisar el supòsit d’abús sexual així com la consideració jurídica de la violència en casos d’agressió sexual i violació. També proposa la realització de campanyes municipals per previndre situacions de violència sexual, i el recolzament dels ajuntaments a les mobilitzacions  en relació a aquest lamentable cas.

Per a Rosa Pérez, “Són massa barbaritats les que ens volen fer empassar amb aquesta sentència: les dones, davant una agressió sexual, hem d’exposar-nos a un major patiment per a que es puga considerar violació; hem de ser víctimes per partida doble perquè la culpabilitat recau en l’agredida tant o més que en la part agressora; no podem sobreposar-nos a una agressió perquè continuar amb la nostra vida eximeix als violadors... Hem d’alçar la veu i plantar cara a aquesta sentència, perquè precisament s’ha d’avançar en la protecció de les víctimes d’abusos i en la prevenció d’aquests actes, i el tribunal navarrés ha creat una perillosa jurisprudència que posa en perill els drets més fonamentals de les dones”.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal