Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Vilamarxant: Uns pressupostos que per tercer any consecutiu deixa fora a les veïnes i veïns dels disseminats per Salvador Bonet i Vidal


El 28 de març es va aprovar els Pressupostos Municipals de 2018, amb els vots a favor del PSPV, COMPROMIS i els dos regidors no adscrits, l’abstenció del P.P. i el vot en contra de VILAMARXANT JUNTS PODREM, amb un import total de //9.154.529,78// €, quasi un milió més que el 2017, malgrat això i per tercer any consecutiu, es deixa cense cap inversió en els nuclis de población disseminada que representa més d’un 40% del total de la población de Vilamarxant, més enllà de les subvencions que per mig dels SOM rebrà l’Ajuntament. La major part del augment dels pressupostos ve determinada per l’augment del Capítol I (personal) determinat per l’augment de sous al personal funcionari que determina el Ministeri d’Hisenda i la compra de parcel•les junt al multiusos per destinar-les a zona verda, es curiós que se destinen més diners a un panell informatiu a l’Ajuntament (Àvid. 2 de Maig) //30.000,00//€, que a desenvolupar una moció presentada per VILAMARXANT JUNTS PODREM a juliol de 2015, aprobada per unanimitat, en materia de emergències,  referent a panells informatius en els nuclis de disseminats, per localitzar parcel•les rurals, la quantitat de //0,00//€, cap ni un euro, la qual cosa vol dir,  que  en  guany, tampoc se instalarán els panells als nuclis disseminats.



Però el Plenari va tindre més recorregut, VILAMARXANT JUNTS PODREM presentà una moció * (es pot llegir al final) per aconseguir un seguiment efectiu dels acords del Plenari per al seu desenvolupament lligat a la transparència i participació ciutadana, a la mateixa es fe partícip a la Federació d'Associacions de Veïns de Vilamarxant, en però, es va votar en contra per part de l'equip de govern amb l’argument del Sr. Alcalde de “el cost administratiu pot superar el cost dels acords…” lo que supera es la voluntat de transparencia i participació ciutadana que tenen des de l’equip de govern. Aquests acords que pretenen que cap iniciativa aprovada al plenari, quede sense resoldre i a l'oblit, així com per part de la ciutadania, puguin accedir per mig del portal de transparència de la pàgina web de l’Ajuntament de Vilamarxant, al seu seguiment, saber quina es la previsió d’implantació, l’estat de desenvolupament i la dotació económica pressupostada.

 El resultat de les votacions va ser el següent: vots a favor VILAMARXANT JUNTS PODREM i PP, vots en contra PSPV, COMPROMIS i dos regidors no adscrits.

Però la major polèmica es va produir amb la moció de VILAMARXANT JUNTS PODREM, vers “Un Ajuntament compromès amb la Justicia Social”, on el PP i amb la seva particular entesa de justícia social i en contra de l’argumentari de la moció, va traure el debat acusant a l’esquerra dels morts i assassinats durant la democràcia i el fet de que sempre els acusen de “feixistes”, així com les converses dels partits d’esquerra amb E.T.A., fet que li van recriminar tant el PSPV, COMPROMIS com VILAMARXANT JUNTS PODREM, la seva utilització miserable que fan sempre dels “morts”   i recordant que el govern de Aznar també va tindre converses amb E.T.A., la polèmica es va finalitzar amb la votació que va ser aprovada amb el següent resultat, vots a favor VILAMARXANT JUNTS PODREM, PSPV i COMPROMIS, vots en contra PP i abstencions dos regidors no adscrits.

Salvador Bonet i Vidal

Regidor de VILAMARXANT JUNTS PODREM


* La moció  referida



MOCIÓ PER AL COMPLIMENT I SEGUIMENT DELS ACORDS APROVATS AL PLENARI



ACORDS



1.- Que per cada moció aprovada per el plenari, a excepció d’aquelles d’indole protocol·lari o polític, s’iniciï un expedient administratiu que garanteixi la viabilitat econòmica, competencial i jurídica de la proposta concreta plantejada a la mateixa.

En cas de no ser viable l’execució de la moció, s’expedirà un informe tècnic argumentant les raons per part del departament responsable. Així mateix es donarà compte de l’informe al següent plenari després de la seva emissió.



2.- La creació de la Comissió de Suggeriments i Reclamacions, que entre d’altres funcions, realitzarà el seguiment de les mocions aprovades i controlarà el seu compliment.



3.- Que el Govern Municipal emeti un informe semestral, del que es donarà compte al plenari informant sobre el grau de compliment dels acords aprovats.



4.- Que les mocions aprovades s’incloguin al portal de transparència per al coneixement públic de les veïnes i veïns. Deurà comptar amb les distintes fases del projecte que s’aguï aprovat, la previsió d’execució i les iniciatives que poguessin produir-se per al seu normal desenvolupament.



5.- Donar trasllat d’aquestes acords al Consell Territorial de Participació Ciutadana i a la Federació d’Associacions de Veïns de Vilamarxant (FAVV).


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon