Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Vilamarxant demana per unanimitat millores en el transport públic municipal a la Generalitat

L'equip de govern va presentar una moció consensuada per sol·licitar a la Generalitat millores en el transport públic municipal que va ser assumida i aprovada per totes les formacions.

Es tracta d’una demanda a la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques, i Vertebració del Territori perquè, en l’elaboració del nou mapa concessional que està tramitant-se a l’administració autonòmica, Vilamarxant reba “el tracte que mereix per oferir un transport digne als veïns i veïnes del municipi”, destacava l’alcalde, Jesús Montesinos.

A conseqüència de la falta d’ajudes autonòmiques, des de 2007, este dèficit s’ha cobert amb aportacions municipals de 95.000 euros anuals i davant la lentitud per adoptar este nou mapa concessional, l’Ajuntament de Vilamarxant ha plantejat l’opció d’incrementar esta partida per millorar el servici, amb el greuge comparatiu amb altres municipis dels voltants que no han d’assumir este cost.

Una decisió que s’ha prés, segons el segon tinent d'alcalde, Eliseo Sanz, “perquè, en el que portem de legislatura, hem mantingut més de 7 reunions a la Conselleria, amb directors generals, subdirectors, tècnics i fins i tot alguna trobada amb la Consellera, Maria José Salvador, però ens hem sentit enganyats”. En la mateixa línia, Voro Golfe destacava que “en este tema arribem 32 anys tard. Ara, portem tres anys treballant i esperàvem més ajuda de la Conselleria, però estem, hi hem de dir-ho així, decebuts per la falta de resposta”.

Segons Jesús Montesinos  “en primer lloc, es demana que es facen gestions per l’arribada del metro al poble, tot i que sabem que és molt complicat i que en estos moments no s’acceptarà”. Mentrestant, se sol·licita ajuda per disposar d’un servici continu de connexions amb els metros de l’estació de Riba-roja de Túria, ampliant-se de dilluns a diumenge, i mantenint el servici a Llíria. També se sol·licita una integració de bitllets i tarifes i el condicionament dels autobusos per qüestions d’accessibilitat i mediambientals.

“Després traslladarem l’acord a la Generalitat i a les diferents formacions polítiques a les Corts perquè es puga dur esta qüestió al parlament autonòmic. És una mesura de pressió que, entenem, no és una qüestió d’este govern, sinó de tot el municipi i per beneficiar les condicions de vida dels veïns i veïnes de Vilamarxant”, destacava Jesús Montesinos.

Des de Vilamarxant Junts Podrem, Salvador Bonet, va considerar que “es tracta d’una moció quasi calcada a una presentada per la meua formació en juliol de 2017 i que no va ser aprovada, així que hem perdut molts mesos de treball”. Voro Golfe, primer tinent d'alcalde, explicava que aquella moció “no estava plantejada en les mateixes condicions ni en el mateix escenari, ja que en eixe moment ens havien donat esperances d’arribar a un consens i rebre ajuda per part de Conselleria”.

Salvador Bonet va demanar que el servei de connexió amb l’estació de Llíria s’amplie també a diumenge. Per la seua banda, Ciro Ferrer, del Partit Popular de Vilamarxant, també considerava que “s’ha perdut temps en una qüestió on al Partit Popular se’ns criticava quan governàvem. En tot cas, valorem positivament la demanda i, únicament, demanem que hi haja també una connexió amb l’Hospital de Llíria”.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon