Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les inversions municipals a La Pobla, durant el 2018, queden molt prop dels 8,5 milions a més de 4,6 milions d'un col•lector per a 8 urbanitzacions

L'alcalde de la Pobla de Vallbona, Josep Vicent Garcia, ha participat avui en una reunió amb mitjans de comunicació. En ella, ha presentat les més importants inversions que es faran durant el present any, així com els projectes que s'escometran per a solucionar diferents problemes estructurals que havien sigut deixats de costat pels governs anteriors.

Les inversions municipals a La Pobla, durant el 2018, queden molt prop dels 8,5 milions. A aquesta xifra s'ha d'afegir 4,6 milions per a efectuar un col•lector que solucionarà els problemes de 8 urbanitzacions de la zona nord del municipi: Lloma Llarga I, Lloma Llarga II, els Racons, Maquiva, Aljubs, el Serrao, el Pouet i Casa Blanca.

La partida més important d'inversions del present any (5.250.000 euros) correspon a diners que prové del mateix pressupost: d'aqueixa xifra, 1.100.000 euros es destinaran a millorar els accessos a les urbanitzacions la Sima i Maquiva. Una partida de 700.000 euros s'emprarà a asfaltar carrers i canviar voreres (500.000 euros) i en formigonar zones residencials que no han sigut urbanitzades (200.000 euros). En la Ciutat Esportiva Municipal s'invertiran altres 450.000 euros: 230.000 en dues noves pistes exteriors de bàsquet, i altres 220.000 a crear un espai per a practicar skate i un altre per a gaudir fent parkour. En les noves dependències policials, que se situaran en el barri de Sant Josep, es destinaran 335.000 euros.

A més, 307.000 euros s'empraran a dotar de nous Centres Socials a les urbanitzacions la Rascanya (zona oest del municipi), la Sima i Sant Martí (situats tots dos en la zona aquest). En la primera fase de remodelació del parc municipal Benjamí Civera s'empraran 300.000 euros, mentre que en la creació de nou un Centre Polivalent (que s'emprarà per a albergar a activitats dirigides a joves del municipi). En la cobertura del Trinquet Municipal s'invertiran 195.000 euros (incloent-hi en aquesta partida també unes obres en l'estructura de la galeria). Finalment, 100.000 euros s'empraran a millorar la carretera cap a la Cooperativa.

El segon gran bloc d'inversions prové de l'IDAE (Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia), dependent del ministeri d'Indústria, que ha concedit a la Pobla de Vallbona un crèdit d'1,7 milions d'euros per a substituir la il•luminació d'urbanitzacions i polígons industrials. Es preveu canviar quasi el 50% de l'enllumenat públic municipal. El préstec es retornarà en 10 anys, i els estudis efectuats per a calcular l'estalvi energètic apunten al fet que s'amortitzarà aquesta inversió amb l'eficiència obtinguda: dit en una altra paraules, aquest préstec no acabarà costant gens a les arques municipals, ja que s'obtindrà un estalvi en llum (durant els pròxims 10 anys) equivalent a eixos 1.700.000 euros.

Gràcies al 'Pla Edificant', impulsat des de la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana, la Pobla de Vallbona rep la inversió autonòmica més gran de tota la història per a escometre renovació i millores en infraestructures educatives. L'IES 'La Vereda', es podrà invertir 995.000 euros; el CEIP 'Lluís Vives' percep 640.000 euros; el CEIP 'Mes de Tous' obtindrà 90.000 euros; i el CEIP 'El Campés' disposarà de 30.000 euros per a efectuar millores. A més, amb el programa d'inversions SOM (antics PPOS) de la Diputació de València, és rebran 368.658 euros per a crear una pista de skate (en la urbanització 'Maravisa'), ampliar un parc (en la urbanització 'Sant Llàtzer'), crear una zona recreativa (al costat de l'Ermita) i millorar els accessos cap a la Ciutat Esportiva de la Pobla.

Finalment, l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona escomet un projecte que afecta 1.123 habitatges que actualment manquen de clavegueram. Per a açò serà necessari portar col•lectors estructurals i principals a les 8 urbanitzacions implicades. El consistori ha redactat l'avantprojecte i està preparant la licitació. En aquesta actuació serà necessari invertir 4,6 milions d'euros, que seran pagats pels beneficiaris d'aquesta actuació. Posteriorment, cada propietari haurà de connectar-se amb aqueixos col•lectors. 

L'equip de govern poblà està cercant la fórmula que resulte més suportable per als veïns d'aqueixa zona, i aquesta implica anar pagant el cost d'aquestes obres durant un període que oscil•larà entre els 20-30 anys. Segons ha explicat Josep Vicent Garcia "és necessari passar de la situació irregular que existeix en la localitat a una normalització d'aquesta zona. S'han analitzat les alternatives existents i s'ha triat la millor per a tots. Aquest projecte s'ha anat deixant de costat, però el compromís de l'actual corporació municipal és anar resolent els problemes estructurals que existeixen a la Pobla de Vallbona, i es faran els passos necessaris per a complir amb aqueixa responsabilitat adquirida amb la ciutadania".

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal