Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de La Pobla de Vallbona assumeix el servei de manteniment de l'enllumenat públic

L'Ajuntament de La Pobla anuncia que assumeix el servei de reparació de la il·luminació municipal. En la pràctica, aquesta decisió suposa que s'incorporen dos electricistes a la brigada de serveis i manteniment. De la mateixa manera, s'adquireix (mitjançant un rènting) un vehicle especialment adaptat per a canviar les llums de titularitat municipal que hagen de reparar-se. Des del consistori poblà, així mateix, s'anima a la ciutadania a emprar l'APP 'La Pobla Info' per a notificar-li a l'Ajuntament de la Pobla les incidències que es detecten.

L'actual corporació poblana explica que, des de l'1 d'abril, s'ha 'remunicipaliztat' el servei de manteniment de la il·luminació pública. Fins ara era una empresa privada la que s'encarregava d'actuar, a demanda (açò és, cada vegada que es detectava una incidència). Segons explica l'edil de Serveis, Juan Aguilar, "ara és personal de l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona el que s'encarrega d'efectuar les actuacions necessàries per a corregir les fallades que es detecten".

La millorança assolida no solament suposa a una resposta més ràpida per part de l'administració local; a més, s'efectuarà una labor preventiva: "Fins ara no s'havia efectuat un adequat manteniment preventiu: açò, en la pràctica, suposava que xicotetes incidències acabaren en avaries, a part d'una falta de control sobre l'estat de la il·luminació pública impedia conéixer realment l'estat de les lluminàries o dels quadres de llum. Ara aqueixa situació es corregeix, i s'anirà actuant amb una major prevenció", afig Aguilar.

Segons explica aquest edil, s'ha aconseguit disposar temporalment d'un vehicle preparat per al manteniment de la il·luminació pública. "Només ha sigut per a aqueixos tres mesos perquè d'ací a poc temps traurem a licitació el servei de tota la flota de vehicles que contracta el consistori a través del rènting. D'aquesta manera, obtindrem unes condicions encara més beneficioses una vegada es negocie aqueix nou contracte".

Col·laboració ciutadana a través de l'APP
El regidor de Noves Tecnologies en l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona, José Miguel Tomàs, ha animat als veïns i veïnes de la localitat a transmetre les incidències que detecten a través de l'APP 'La Pobla Info', que està disponible per a qualsevol dispositiu mòbil. La seua descàrrega és gratuïta i permet a la ciutadania notificar de forma ràpida els problemes o deficiències que es troben en el mobiliari urbà, l'estat dels carrers o les avaries en la il·luminació pública (entre altres exemples).

"Crec que 'La Pobla Info' és una eina molt útil perquè els habitants del municipi i l'administració local establisquen un contacte. Se'ns notifica la incidència detectada i l'Ajuntament tramita tan ràpidament com és possible aqueixa sol·licitud. A més, l'usuari que contacta amb el consistori coneix l'estat en el qual es troba el problema que es transmet, i també se li fa saber quan i com ha sigut solucionat", conclou Tomàs.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal