Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El programa municipal de Riba-roja per a formació i oci per a persones amb diversitat funcional presta ja atenció psicològica i pedagògica a 25 persones

Grups entre 6 i 65 anys poden participar en el taller municipal gratuït que va ser creat en 2016

El principal objectiu d'aquest programa és desenvolupar hàbits de gestió de l'oci i el temps lliure, programant accions que permeten la participació de persones amb diversitat funcional en activitats d'oci comunitari, així com fomentar el desenvolupament d'habilitats socials. "A través d'aquest programa s'aconsegueix visibilitat a aquest col·lectiu en el seu entorn social i, per tant, es fomenta així la seua integració. A més, les activitats que realitzen els aporten múltiples beneficis", explica el regidor de Benestar Social, Rafa Gómez Muñoz

Aconseguir que l'oci siga inclusiu és una meta assolible si hi ha implicació, voluntat i consciència social per part de totes les persones i institucions. Des de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria i a través de la regidoria de Benestar Social, contínua en marxa el programa municipal de formació, atenció i oci a persones amb diversitat funcional i/o dificultats en l'aprenentatge que porta actiu des de l'any 2016. Es tracta d'un taller completament gratuït en el qual es realitzen múltiples activitats educatives, així com programes de suport personalitzat i oci inclusiu.

Paral·lelament, també es pretenen aconseguir altres objectius com impulsar la diversió de manera conjunta amb els companys, aprendre a compartir i viure en companyia, fomentar la comunicació entre tots i evitar qualsevol tipus de barrera física, psicològica o social imposades per la societat.

Aquest programa va dirigit a persones de diferents edats i que posseïsquen el certificat de discapacitat igual o superior al 33 per cent. Aquelles persones beneficiàries del programa es dividiran en tres grups d'edat compresos entre 7 i 10 anys; de 10 a 14 anys i, finalment, edats entre els 14 i els 65 anys. Cada any, aquest taller aquesta constituït per aproximadament 25 usuaris que participen en la majoria d'esdeveniments socials.
"El nombre d'usuaris ha incrementat en comparació de l'any passat. Concretament, un total de tres persones més s'han apuntat a aquest programa en el que portem d'any. No obstant açò, és important fer una bona publicació del programa a nivell municipal perquè la gent ho conega", explica la tècnica de diversitat funcional, Clara Tegel.

De dilluns a divendres de 17:00 a 20:00 hores, els participants realitzen diferents tallers grupales d'autonomia personal, habilitats socials, atletisme i psicomotricitat, així com activitats de pintura, manualitats, jocs de taula, ball, entre moltes altres. A més, també es duu a terme un segon taller relacionat amb el suport psicopedagògic individualitzat i el suport escolar.

"El oci ha d'estar a l'abast de tots i totes les persones, sense importar la seua diversitat funcional. És un requisit indispensable que existisquen les adaptacions necessàries en parcs, teatres, cinemes, restaurants i altres llocs d'oci per a aconseguir i promoure una convivència inclusiva real sense que ningú quede exclòs" expressa el regidor de Benestar Social.

A través d'aquest programa, l'Ajuntament de Riba-roja cerca oferir atenció psicològica, pedagògica, formativa i d'oci al col·lectiu de persones amb diversitat funcional i/o dificultats en l'aprenentatge, millorant així la qualitat de vida d'aquestes persones.

Aquest programa es desenvolupa en el xalet situat en el carrer L'Esport, situat al costat de les pistes de tennis del poliesportiu de la Mallà. Aquelles persones que estiguen interessades poden acudir al centre social i agafar cita amb el personal tècnic.Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal