Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Segon Acord d'Ocupació entre sindicats, 17 municipis de Camp de Túria, la Mancomunitat, els comerciants i treballadors Autònoms

Per segon any consecutiu la Mancomunitat Camp de Túria aposta pel foment i la millora de l’ocupació a través de l'Acord Territorial d'Ocupació subscrita pels 17 municipis que integren la comarca, associacions de comerciants i empresaris comarcals, els sindicats CC OO i UGT, així com l'Associació de Treballadors Autònoms.

“Foment i Millora de l’Ocupabilitat” és el títol d'aquest projecte que es desenvoluparà en la comarca fins al 30 de setembre, i que compta amb un finançament de més de 220.000 euros del SERVEF a través del Fons Social Europeu. Per a la seua execució s'ha contractat a 10 tècnics (tècnics de Comunicació, community manager per a l'ocupació, d'orientació i prospecció laboral, de creació d'empreses, d'ocupació i coach) i a dues administratives.

“Es tracta d'un projecte innovador en l'àmbit de l'ocupació, l’emprenedoria i el desenvolupament local amb el qual seguim treballant per a aconseguir la plena ocupació en la comarca. En el Camp de Túria tenim un teixit empresarial fort i continuarem fent la prospecció en empreses per a conèixer les seues necessitats i recolzar-les”, explica la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria i alcaldessa de Marines, Mª Dolores Celda.

Aquesta actuació està basada principalment en els resultats obtinguts en el projecte experimental “Coaching per a la Millora de l’Ocupabilitat” dut a terme en el Camp de Túria de juny a setembre de 2017.

El nou projecte s'estructura en quatre grans àrees que es complementen entre si: Mentoring, Foment i Dinamització de l'Associacionisme Empresarial, Intermediació Laboral i Prospecció 2.0 i Jornades de Contingut Estratègic.

L'àrea de Mentoring sorgeix per a donar resposta a una de les demandes de l’empresariat: comptar amb el suport d'un mentor que realitze un acompanyament en els processos de consolidació i innovació per a incrementar la competitivitat. També aquesta figura permetrà l'assessorament personalitzat als emprenedors, per a potenciar d'aquesta forma la creació d'ocupació per compte propi.

Un altre dels objectius que es plantegen aquesta iniciativa és la dinamització de l'associacionisme, per al que des de la Mancomunitat s'organitzaran trobades de concertació soci-econòmica. L'objectiu final és impulsar el desenvolupament econòmic del Camp de Túria, contribuint a l'impuls de les nostres empreses i amb açò, al desenvolupament de l'ocupació sostenible i de qualitat.

La prospecció empresarial és el tercer pilar d'aquest projecte. Amb açò es pretén mantenir un vincle continu amb el teixit empresarial i adequar les línies d'actuació a la realitat del mercat de treball i les peculiaritats comarcals. També es continuarà amb el desenvolupament, gràcies a la col·laboració de Divalterra, d'una galeria empresarial comarcal en la qual les empreses estaran geolocalitzades.

Respecte a la intermediació, des de la Mancomunitat es facilitaran eines virtuals per a la inserció laboral i es posarà l'accent principalment en els col·lectius més vulnerables. En aquest sentit, en les conclusions extretes del diagnòstic del territori del Camp de Túria dut a terme per la Universitat de València es posa de manifest la necessitat de dotar de competències digitals a les persones aturades de la comarca.

Finalment, es realitzaran jornades de contingut estratègic per a posicionar a les empreses i processos de coaching per a posar en valor els recursos i les capacitats de les persones aturades.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon