Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Conselleria d'Agricultura subvenciona amb 265 mil euros una bomba solar per a un dels pous de distribució d'aigua agricola

A més, des del departament autonòmic s'està treballant en un altre expedient per valor de més de 2 milions d'euros per a la construcció de dos bombes submergibles d'energia solar fotovoltaica amb un sistema intel•ligent de telecontrol del reg.

El terme agrícola de Llíria comptarà amb nova xarxa de captació i distribució d'aigua. El projecte, que ja està operatiu, ha servit per a realitzar una bomba solar per a un dels pous, així com l'ampliació de l'estació de filtrat de la carretera d'Alcublas i millores en la telegestió. Estos treballs han suposat una inversió de 530.000 euros amb una subvenció de la Conselleria d'Agricultura de 265.000 euros.
Este ha sigut un dels assumptes que hi ha tractat hui l'alcalde Manolo Civera amb el secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez, que ha visitat el municipi per a comprovar els resultats del funcionament d'esta bomba en els seus primers mesos. En la reunió també han estat presents els responsables municipals de l'àrea, Francesc Fombuena i Manolo Llavata.
L'alcalde Manolo Civera hi ha assenyalat que estos projectes "enllacen amb el programa Simbiotic, on es combinen les nova tecnologies, l'eficiència energètica i la reducció de les emissions de CO2 a l'atmosfera, en una aposta decidida per la sostenibilitat i el foment de l'activitat econòmica en el medi rural, que suposa un sector de potencial ocupabilitat en la nostra ciutat".

D'altra banda, la reunió ha servit per a presentar al secretari autonòmic la proposta de reparació dels camins rurals que van ser danyats per les pluges de 2015, entre ells el Camí del Frares amb una longitud de 3,5 quilòmetres, i que està previst realitzar pròximament amb ajudes de la Conselleria. La resta de camins, alguns dels quals estan en fase de redacció del projecte, se n'aniran atenent segons disponibilitat pressupostària.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal