Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El President de la Diputació i la diputada Rosa Pérez Garijo presenten els pressupostos de l'Atenció Social Primaria

Més de 12 milions d'euros - quatre vegades més que l'anterior legislatura-,  "és el camí al quart pilar de l'Estat del Benestar"

La Diputació de València construeix el quart pilar de l'Estat de Benestar amb el seu nou Model de Serveis Socials, que es consolida enguany amb un pressupost de 12.252.558 euros. El president de la institució provincial, Jorge Rodríguez, i la diputada d'Inclusió Social, Rosa Pérez Garijo, han presentat aquest dijous els pressupostos destinats a l'atenció social primària, que han quadruplicat la seua quantia respecte a l'anterior legislatura.

En paraules del president de la corporació, Jorge Rodríguez, "no es tracta d'un concepte caritatiu ni assistencial, sinó de justícia social". Rodríguez ha incidit en el fet que el nou govern ha destinat en 2018 una inversió de 50 milions d'euros per a ajudes de caràcter social i educatiu, a través de diverses àrees, "per la qual cosa els serveis socials són un dels pilars sobre els quals se sustenta el govern de la Diputació de València, considerant-los no com la quarta pota sinó com la primera".

D'aquesta forma, la institució provincial se suma a la iniciativa impulsada per la Generalitat Valenciana 'Els serveis socials són la quarta pota', una campanya de divulgació amb la qual es pretén posar en valor els serveis socials municipals i els seus professionals. Tant és així, que la cadira gegant que simbolitza eixa "quarta pota" s'ha instal·lat avui a la Plaça Manises i hi romandrà fins a final de mes. "Amb la Generalitat i els ajuntaments, volem construir uns serveis socials dignes, arrelats al territori, ben dotats i amb capacitat de donar resposta a les necessitats de la ciutadania sense discriminació", ha resumit la responsable de l'àrea d'Inclusió Social, Rosa Pérez Garijo, encarregada de distribuir la dotació. Pérez Garijo ha posat èmfasi en la consideració del dret als serveis socials com a quart pilar de la societat de benestar, equiparant-ho al dret a la sanitat, l'educació i les pensions.
La diputada d'Inclusió Social ha recordat que únicament en la convocatòria de Serveis Socials Generals, la corporació provincial ha passat del 0,87% del pressupost en 2015 al 2,59% en 2018. "Hem passat d'un sistema assistencial i burocràtic a un de responsabilitat pública basat en la prevenció i la justícia social", ha assenyalat.

Reforç dels equips socials de base
En els seus tres anys de govern, l'esforç de la Diputació per a recolzar les estructures tècniques dels equips socials de base ha suposat un increment del 478%. Aquest 2018 s'invertirà la suma de 6.856.052 euros, la qual cosa ha propiciat un major ràtio d'atenció: d'un professional d'atenció directa per cada 5.400 habitants, la xifra ha passat a 2.091 habitants. "La intenció d'aquesta baixada de ràtio és apostar de forma seriosa per la inclusió social, i realitzar un canvi de model perquè cap ciutadà es quede en el camí", ha apuntat el president.

Així mateix, els representants provincials han assenyalat l'increment del finançament i la cobertura a tots els ajuntaments i mancomunitats de més de 5.000 habitants. Concretament, es tracta d'una subvenció, inexistent en 2015, de 571.136 euros que beneficiarà a 40 entitats locals, les quals engloben a 147 ajuntaments de les comarques valencianes.

"Des de la Diputació de València, considerem els serveis socials i l'atenció a la dependència com una inversió, ja que a més de millorar la qualitat de vida i el benestar de les persones més vulnerables, provoca tornades econòmiques i genera ocupació", ha manifestat Pérez Garijo.
Una altra de les línies generals que han vist augmentada la seua dotació és la partida destinada a la mobilitat dels professionals. Amb un 22% més que el passat any, l'àrea d'Inclusió Social invertirà 78.382 euros a 26 entitats locals. A més, incorpora la figura de l'assessor jurídic, una subvenció per a la contractació d'un advocat per al suport, assessorament i orientació a tots els ajuntaments i mancomunitats de més de 5.000 habitants.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal