Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera: El President Ximo Puig assisteix al inici de les obres del Centre de Formació de la Fundació Laboral de la Construcció

Es tracta d'un Centre per a la  formació del sector valencià de la construcció 

Am presencia de sindicats i empresaris l l'alcaldessa deBétera que s'uniren el dimecres 14 de febrer a Bétera en l'acte de celebració de l'inici de les obres del Centre de Formació de la Fundació Laboral de la Construcció. El president de la Generalitat, Ximo Puig, presidí l'acte en què s'explicaren les característiques d'este edifici de 3.600m2 en una parcel·la de 22.000m2 cedida per l’ajuntament de Bétera per un període de 50 anys. Està previst que l’edifici estiga acabat en nou mesos i mig.

El President de la Generalitat, Ximo Puig, destacà la vocació pedagògica del centre, “ja que el futur passa per la formació, la seguretat laboral i la innovació permanent i fer-ho a través del diàleg social és essencial. I que la fundació proposa una manera de treballar que “s’hauria d’implantar en altres sectors, per a millorar la capacitat i les condicions laborals; ja que no hi ha drecera per a la prosperitat, cal fer el camí amb total solvència”.

El president assumí que “cadascú ha de complir amb la seua part. Nosaltres estem enguany apujant la inversió en este sector en més d’un 70%, els ajuntaments han augmentat les licitacions en un 50%, però qui té major capacitat, el govern central, ha abaixat la inversió –que ja era poca- en un 12%. La infrainversió del Govern d’Espanya fa que el motor públic estiga gripat” . Puig digué que en este camí de resoldre la situació amb el finançament de l’administració autonòmica, “també esperem de l’Estat un finançament que és absolutament necessari”.

L’alcaldessa del municipi, Cristina Alemany, assegurà que “Bétera està orgullossísima d’albergar esta seu; i ens comprometem a solucionar els obstacles que puguen sorgir. Farem el possible i l’impossible per a continuar treballant molts anys junts”. El centre estarà preparat per a complir tots els mòduls de la formació reglada i serà un referente en la xarxa de la fundació a la Comunitat Valenciana. Està previst acabar-lo en nou mesos i mig.

Com va explicar Juan Lazcano, president de la Fundació Laboral de la Construcció, (FLC) la recuperació del sector després de la crisi, mereix un nou impuls que pose les bases de la reestructuració del sector, i en este sentit, la Fundació suposa un puntal que ha permés importants avanços i ha generat un ambient propici per a intensificar el diàleg social entre patronal i sindicats”. Lazcano assegurà que cal reinventar el sector, i fer una construcció avançada i sostenible, basada en la investigació i la innovació, que tinga en compte la repercussió medioambiental dels seus processos, així com la gestió de residus i el material de construcció”.

Ismael Sáez, secretari general d’UGT-PV, destacà la importància d’este espai de col.laboració que garantirà la competitivitat en un sector altament innovador que requereix d’una formació permanent. 

El vicepresident de la FLC i secretari general de CCOO de la Construcció i Servicis, Vicente Sánchez, recordà que durant els 25 anys d’història de la fundació, “han sigut més d’un milió huit-cents mil els treballadors que han rebut formació ací, en 200 accions formatives diferents”. I que s’han entregat set-centes mil Targetes Professionals de la Construcció. Sánchez reivindicà seus a Alacant i Castelló perquè el projecte es faça a tota la Comunitat i permeta formar-se als treballadors que volen accedir novament al sector.

El Centre de la Fundació Laboral de la Construcción de Bétera albergarà cinc aules teòriques, quatre tallers, tres aules-taller, espais per a servicis, magatzem, sala d’infermeria i oficines, així com zones d’assessorament i orientació laboral i professional. Disposarà d’una gran zona exterior de pràctiques, on està previst que s’impartisca la formació en matèria de maquinària i on es puguen fer els exàmens per a obtindre la certificació d’operador de maquinària.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon