Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Transparència? Això què és? per Pura Peris

 
Ara que tot es parlar de finançament il.legals i altres contes em ve al cap el preàmbul de la llei 19/2013, “ de transparencia, acceso a la información pública y buen gobierno” d’obligat compliment per a totes les administracions, inclós l’Ajuntament de l’Eliana:

“La transparencia, el acceso a la información pública y las normas de buen gobierno deben ser los ejes fundamentales de toda acción política. Sólo cuando la acción de los responsables públicos se somete a escrutinio, cuando los ciudadanos pueden conocer cómo se toman las decisiones que les afectan, cómo se manejan los fondos públicos o bajo qué criterios actúan nuestras instituciones podremos hablar del inicio de un proceso en el que los poderes públicos comienzan a responder a una sociedad que es crítica, exigente y que demanda participación de los poderes públicos”

Com es fa efectiu? entre d’altres amb el compliment de la llei 7/1985 que estableix l’obligació de presentar per part de regidors i regidores  dues declaracions:  la de bens i la d’activitats i possibles incompatibilitats. Aquestes declaracions han de constar en dos Registres, de caràcter públic i actualització anual.

Per tant amb la publicació d’aquestes declaracions es pot veure com augmenta any rere any el sou dels regidors alliberats i regidores alliberades, quin és el volum del seu patrimoni al llarg de tota la legislatura i comparar en allò que tenia abans de ser representant en l’ajuntament i què tenen tots al final. Al mateix temps la declaració d’activitats serveix per evitar que els interessos de negocis privats es barregen amb les decisions públiques i no es prenguen decisions per relacions econòmiques o personals.

Quin és el millor mecanisme per obtenir informació? Sens dubte com diu a Llei valenciana 2/2015 de transparència: a través de la web, a través del portal de transparència.

On podem trobar-la els elianers i les elianeres? En cap lloc, ja que ni existeixen els registres ni es poden trobar al portal de transparència. Sembla que la responsable del portal, la regidora de bon govern i transparència ( de Compromís) a l’igual que en Igualtat, necessita de tècnics per  prendre les decisions polítiques que pertoquen, treballar i complir amb les obligacions legals. Això sí, fer compromisos públics tots el que calguen... Xé, com dirien els nostres majors, tot molt bé però  de forment ni un gra.

Pura Peris, EU-Els Verds, sumem per l'Eliana


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal