Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Prop de 800 arbres planten els alumnes d'Educació Infantil de La Pobla de Vallbona pel 'Día de l'Arbre'

El regidor de Medi Ambient, Javier Descalzo, explica que el millor exemple de com evoluciona aquesta iniciativa l'evidencia l'aspecte que tenen ara els exemplars que s'han plantat en anys anteriors: “Amb només visitar les zones que es van triar anteriorment per a plantar els pins, ja s'observa que el seu creixement és l'adequat i que s'ha contribuït a crear nous espais verds a la Pobla de Vallbona”, explica Descalzo.

Els arbres s'han plantat en diferents punts de la localitat, i és ja una tradició celebrar el 31 de gener amb aquesta plantació massiva de pins i carrasques.Els alumnes dels diferents centres d'Educació Infantil i Primària de la Pobla de Vallbona s'han sumat avui a una nova edició del «Dia de l'Arbre», amb el qual l'Ajuntament poblà convida als xiquets i xiquetes de la localitat a tenir una postura activa en la defensa del Medi Ambient i dels espais naturals.

La Conselleria de Medi Ambient ha donat més de 800 exemplars (entre pi blanc i carrasca) perquè els escolars de la  localitat aprenguen a plantar un arbre i coneguen les pautes per a assegurar-se que cadascun d'aqueixos exemplars puga créixer en bones condicions. S'ha encarregat d'impartir les corresponents explicacions Javier Ruiz, ADL del municipi: “Els xiquets i xiquetes estan molt actius en aquesta jornada, però abans d'escometre el treball de plantar cada arbre ens assegurem que coneguen el procediment que assegure que cada exemplar acabe tenint un bon creixement en el lloc que s'habilita”.

No obstant això, el responsable de Medi Ambient en el consistori poblà incideix que aquesta actitud d'implicació a favor dels espais naturals no ha de ser només cosa d'un dia: “El que volem és que els xiquets i xiquetes prenguen consciència de la importància que té preservar els espais naturals, aconseguint que tinguen una actitud més responsable i participativa. Per a açò, animem a tots a visitar-ho de forma esporàdica, perquè es preocupen per l'exemplar que van plantar. Açò farà que, a poc a poc, acaben tenint una actitud més respectuosa amb el Medi Ambient”, afig Descalç.

De la mateixa manera, l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona segueix fent passos perquè el «Dia de l'Arbre» no es quede en una mera jornada commemorativa, en el dia d'avui. Per açò està previst que se senyalitzen tots els punts que formen part del Catàleg d'Arbrat d'Interés Local: després de geoposicionats i situats en el municipi, i ara s'instal·laran uns senyals que ajuden a tots els veïns de la Pobla sàpien on es troben. Aquesta activitat comptarà amb la participació de l'Associació de Veïns «Cap de l'Horta».

El pròxim 10 de febrer s'ha convocat una nova activitat del Voluntariat Ambiental i, junt el CIEF, es procedirà a plantar exemplars de la Jara de Cartagena, espècie que ha estat en perill d'extinció. A la Pobla de Vallbona existeix l'únic exemplar i després d'anys de recerca, l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de la localitat es vol “assegurar amb aquesta actuació que aquest arbust es manté en el nostre municipi i s'assegura la seua supervivència”.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal