Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana comença amb el 'Programa de Prevenció de Cáncer Colorectal per a persones d'entre 50 a 69 anys

La Conselleria de Sanitat Universal de la Generalitat Valenciana, a través del Centre de Salut Pública de València, engega el 'Programa de Prevenció de Càncer Colorectal' a l'Eliana. Es tracta d'una iniciativa dirigida a homes i dones d'entre 50 a 69 anys.

Participar en una prova molt senzilla per a diagnosticar si el pacient té o no un càncer colorectal. Açò és el que promou la Conselleria de Sanitat Universal, en enviar una carta als habitants de l'Eliana d'entre 50 a 69 anys; en ella convida a tots/as a acudir al Centre d'Atenció Primària del municipi. Allí se'ls efectuarà una prova totalment gratuïta, que servirà per a establir l'estat de cada pacient.

El càncer colorectal és un tumor que es desenvolupa en l'intestí gruixut, a partir d'una lesió anomenada 'pòlip'. Alguns d'ells poden degenerar, amb el pas dels anys, en un càncer. És important detectar aqueixos casos com més prompte millor, per la qual cosa és recomanable implicar-se en les proves per a tenir constància de la seua presència o absència (depenent de cada cas).

Es tracta d'un tumor freqüent entre la població: és el segon entre els homes (per darrere del càncer de pulmó) i també ocupa el segon lloc entre les dones (després del càncer de mama). En cas d'aparéixer, es dóna en edats compreses entre els 50 i els 69 anys. La millor forma d'evitar aquest càncer, com qualsevol altre, depèn de consumir habitualment fruita i verdures, fer exercici i evitar el consum de tabac i alcohol.

A les persones que es troben en l'edat en què és possible que existisca aquest tipus de càncer, se'ls envia una carta que els sol•liciten que acudisquen al Centre d'Atenció Primària. Allí hauran d'acudir amb un xicotet tub, en el qual s'han d'haver dipositat prèviament femta perquè es faça la pertinent anàlisi.

Participar en aquesta prova de diagnòstic és molt important, ja que permet conéixer l'estat de cada pacient: les possibilitats de superar el càncer colorectal s'incrementen si es descobreix en les primeres fases, i açò passa per un diagnòstic primerenc.

Aquest tipus de tumor no sol presentar símptomes, per la qual cosa és fonamental participar en les proves de detecció d'aquesta malaltia. A 3 de cada 1.000 persones que participen en aquest 'Programa de Prevenció' se'ls detecta (majoritàriament, en fase inicial... el que incrementa les possibilitats de curació). Per açò, des del consistori s'anima a la ciutadania a acudir al Centre d'Atenció Primària.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon