Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'àrea de Cultura de la Pobla de Vallbona fa un balanç positiu de la resposta obtinguda des de la ciutadania a les propostes oferides al 2017

Cinema, teatre, concerts de música, exposicions d'art i activitats especialment orientades als més joves van compondre un mosaic ampli i variat, en el qual va haver-hi activitats mai abans oferides en el municipi (com una representació d'òpera o un espectacle de dansa). El total de persones que van participar en les activitats culturals promogudes va abastar la xifra de 10.401 espectadors.

L'activitat que major interés va despertar durant l'any passat, pel que fa al nombre d'espectadors, va ser el cinema en la Casa de la Cultura. Durant el 2017, 2.486 persones van presenciar les diferents pel•lícules que es van projectar, sent el cinema espanyol el gran protagonista entre els poblans i poblanes: les comèdies 'Villaviciosa de al lado' i 'Toc-Toc', i el drama 'Un monstruo viene a verme' van ser els films més vistos.

El segon lloc, entre les preferències dels nostres habitants, el van ocupar les activitats musicals: 2.292 espectadors van participar en les alternatives que se li van oferir a la ciutadania. L'espectacle 'Sis veus per al poeta', dedicat al literat valencià Vicent Andrés Estellés, va aconseguir que 350 persones gaudiren d'una mescla de poesia recitada, cant i música tradicional valenciana. I altres dos concerts oferits per la Corporació Musical de la Pobla de Vallbona (el Concert de Nadal i el Concert amb Bandes Sonores de Pel•lícules) van tenir a 300 persones gaudint d'aquestes actuacions.

El tercer lloc l'ocupen les representacions teatrals: la que va tenir un major èxit de públic va ser 'Dani Miquel torna per Nadal', amb cançons tradicionals valencianes i titelles. La monologuista Patrícia Sornosa i 'Chao Chochín', homenatge al teatre xinés (varietats i revista musical) de Manolita Chen també van gaudir d'una gran acollida. A més, dues activitats absolutament desconegudes fins a la data van arrasar en la seua estrena a la Pobla de Vallbona: d'una banda, l'òpera 'Carmen' (amb 290 assistents); per un altra, l'espectacle 'València Danzing Forward' (que va comptar amb 281 persones com a públic).

Un altre dels eixos culturals a la Pobla de Vallbona ha sigut la promoció d'activitats que implicaren als més joves: d'una banda, la campanya 'Anem al teatre' ha aconseguit que 1.910 estudiants del municipi assistiren a representacions teatrals en les quals s'ha prioritzat l'idioma valencià. De la mateixa manera, també s'han oferit obres de teatre en anglés (amb 1.410 xiquets i xiquetes de la localitat gaudint d'eixes actuacions).

Finalment, la Casa de la Cultura ha sigut seu d'exposicions de tot tipus: pintures, fotografies, manualitats, ceràmiques, treballs d'estudiants de totes les edats del nostre municipi, obres d'artistes locals o panells didàctics que abordaven les temàtiques més diverses: promoció del valencià, divulgació de drets socials o informació sobre personatges històrics rellevants.

L'edil de Cultura en el consistori poblà, Beatriu Palmero, explica que per a l'actual equip de govern "és una tasca molt important promocionar la Cultura, en les seues diverses formes, per a permetre-li als nostres veïns i veïnes gaudir d'una programació de qualitat, molt diversa i a un preu molt assequible".

"Oferim a la Pobla de Vallbona actuacions que s'ofereixen a València amb un preu dos o fins i tot tres vegades superior. Fomentem la Cultura i açò es demostra amb fets concrets. S'ha diversificat l'oferta: s'ha complementat l'oferta existent, amb actuacions que mai s'havien fet abans: no solament amb l'òpera o la dansa, sinó també amb la recreació històrica del 9 d'Octubre o el festival de curtmetratges. Els premis Maria de Lluna s'han convertit en un referent per a reconéixer el talent i l'excel•lència en els habitants del municipi. També donant-li més prestigi als premis Teodor Llorente. Nosaltres estem molt satisfets i aquest bon acolliment ens anima a seguir treballant encara més", conclou Palmero.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon