Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla signa un conveni amb la Fundació Escola Valenciana per a posar en marxa 'el Voluntariat pel Valencià'

El conveni permet posar en marxa a la Pobla de Vallbona el projecte del 'Voluntariat pel valencià', en la qual veïns del municipi que estan habituades a expressar-se en valencià s'ofereixen de forma altruista per a ensenyar l'idioma als qui no el coneixen i desitgen aprendre'l. 

L'Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha signat un conveni amb la Fundació Escola Valenciana, entitat cívica que treballa de forma activa per la normalització lingüística del valencià en els diversos àmbits del dia a dia. El consistori poblà, per la seua banda, exhibeix de nou la seua voluntat de promocionar l'ús de la nostra llengua a través de tots els mecanismes que se li ofereixen. 

No obstant això, i com puntualitza Lídia Julio (tècnica de Normalització Lingüística del Valencià a la Pobla de Vallbona), "ni es tracta d'un curs de formació per a l'aprenent ni tampoc es requereix que el voluntari/a tinga un nivell concret de coneixements de valencià. Es tracta d'establir un vincle entre tots dos, perquè fluïsca una conversa en aquesta llengua". 

"No pretenem ensenyar d'una forma acadèmica, sinó afavorir que es facen els primers passos. Més endavant, si es desitja, es podrà estudiar l'idioma i obtenir titulació. Però el que ara se cerca és generar converses en un ambient distés, per a donar-li resposta als qui desitgen aprendre valencià sense haver d'emprar llibres", comenta la responsable de l'oficina AVIVA (Agència de Promoció del Valencià). 

Tal com s'ha previst aquesta iniciativa, es pretén formar 'parelles' en les quals voluntari/a i l'aprenent es reuneixen una vegada a la setmana, durant deu setmanes, i xarren en valencià durant (almenys) una hora. Els qui desitgen aprendre a parlar aquesta llengua o ajudar a uns altres a adquirir eixos coneixements poden dirigir-se a la seu de l'AVIVA (en la primera planta de l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona) o bé a través de l'e-mailaviva@lapobladevallbona.es (on se li facilitarà la informació pertinent). 

També hi haurà fitxes d'inscripció en els diferents centres municipals, que hauran d'emplenar tant els aprenents com els voluntaris. Les sol·licituds se li remetran llavors a Fundació Escola Valenciana, que s'encarregarà d'assignar un voluntari a cada persona que desitge aprendre valencià. El pròxim 15 de febrer (a les 18:00 hores al Saló de Plenaris de l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona) se celebrarà la presentació oficial d'aquestes parelles, que interactuaran durant 10 setmanes per a afavorir que més persones parlen la nostra llengua. 

En aqueixa jornada es repartirà un material que ha creat de forma expressa la Fundació Escola Valenciana: bolis, llibretes, unes xapes en les quals es pot llegir «Parla'm en valencià», una guia (que es podrà emprar per a abordar situacions comunicatives concretes: per exemple, fer la compra) i un llibre de relats: "Són unes eines que ajudaran a seguir aqueix cicle de converses i que ajudaran al fet que l'aprenentatge siga més natural i senzill".



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon