Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla disposa d'un servei de 'Formació i Atenció Jurídica' especialment orientat al teixit associatiu:


Venint de l'àrea de Participació Ciutadana l'Ajuntament posa en marxa un doble servei jurídic per a fomentar l'associacionisme local

 L'Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha anunciat l'engegada d'un servei de 'Formació i Atenció Jurídica' especialment orientat al teixit associatiu: d'una banda, amb ell se li oferirà assessorament jurídic, econòmic i administratiu a les entitats que ja estiguen constituïdes; per un altra, es donarà informació i orientació als col•lectius que estiguen en fase de formar-se.

Aquest servei s'ha desenvolupat dins del compromís de l'equip de govern en l'àrea de Participació Ciutadana, àmbit municipal que entén que la implicació de veïns i veïnes a través de l'associacionisme "és clau per a realitzar accions ajustades a les necessitats reals del municipi". Segons explica l'edil responsable, Javier Descalzo, "a la Pobla de Vallbona existeix poca tradició de participació ciutadana en la presa de decisions o, fins i tot, en l'organització per a establir preferències col•lectives. Des de l'actual corporació treballem per a canviar aqueixa tendència".

El servei d'atenció personalitzada té com a objectiu oferir assessorament en matèria jurídica, econòmica, administrativa, i resoldre inquietuds individuals i particulars tant per a persones ja pertanyents a associacions, com para les que es troben en els primers passos de constitució. Molts col•lectius desconeixen el procediment que ha de seguir-se, ignoren la manera en què han de fer arribar a l'administració municipal la documentació requerida o no saben actualitzar la constitució de les seues respectives juntes, a través del certificat digital. Els que donen els seus primers passos en l'associacionisme reclamen una major implicació de les institucions públiques, i aquesta és la resposta que dóna ara el govern de la Pobla de Vallbona.

El servei s'ha dissenyat en dos vessants; d'una banda, oferirà informació als diferents col•lectius de la localitat: així, es resoldran dubtes, s'afavorirà la interrelació entre les diferents associacions i es promouran els espais de diàleg ciutadà i l'elaboració de propostes que integren a diferents col•lectius. "Volem fomentar un canvi d'actitud: passar del 'què hi ha del meu?' a un 'què hi ha del nostre?', amb una visió més integradora, més de relació entre diferents col•lectius i amb una visió de municipi, com un conjunt".

En aquest tipus d'atenció personalitzada, s'oferirà aquest servei durant tot l'any 2018, excepte els mesos de juliol i agost (sempre el segon dimecres de cada mes). L'horari de 12:00 a 14:00 hores sol•licitant cita prèvia.

A més, hi haurà sessions formatives que tenen com a objectiu optimitzar la gestió organitzacional i financera de les associacions, de forma dinàmica i participativa. Els dies que es realitzaran els tallers i espais de diàleg veïnal, seran el segon dimecres de cada mes, des de febrer fins a desembre 2018 (excepte juliol i agost), en horari de 17.00 a 19.00 hores, i es publicarà prèviament el tema a treballar en cada d'una de les sessions.

"Hi ha dubtes de tot tipus. Des de com es dóna d'alta una nova associació fins a l'absència d'una seu en la qual reunir-se, o dubtes per a accedir a un finançament que garantisca la sostenibilitat d'aqueix col•lectiu. En anteriors reunions, les associacions van posar en comú les seues experiències i es van ajudar entre si. Volem afavorir que aqueixa situació es mantinga, afegint un assessorament que ajude a incrementar el nombre d'associacions en el municipi. De la mateixa manera, volem que s'incrementen també les iniciatives que han d'abanderar aquests col•lectius i les propostes que desitgem que ens facen arribar", conclou Descalzo.

reunió d'associacions** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon