La festa de Sant Antoni a Bétera amb els coets i la foguera La festa de Sant Antoni a Bétera amb els coets i la foguera
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La festa de Sant Antoni a Bétera amb els coets i la foguera

Coets, foguera i festa en Bétera per Sant Antoni
El dissabte 20 de gener, els coets tornaren a prendre l'Albereda en una de les celebracions més esperades del calendari. Amb motiu de Sant Antoni, les penyes Amics del coet i Vol Lliure es tancaren -ben protegides- a la gàbia instal.lada al mig del passeig per a disparar les coetades. Després de la mitjanit, arribava un altre ritual de foc i renovació: la cremà de la foguera de Sant Antoni. I tot seguit, la prova dels coets, en què les quatre Obreres entraren a participar junt als Majorals.

Les celebracions per Sant Antoni del Porquet ompliren l'Albereda de llum, soroll i foc. Des de les set de la vesprada, i amb els descansos pertinents entre les penyes per a garantir la major seguretat, els coets foren els protagonistes de la mà d'Amics del coet i Vol lliure.
Després de sopar, passada la mitjanit, era el moment de botar-li foc a la foguera preparada pels Majorals i Obreres del 2018. I per fi, la prova dels coets, el primer acte de l'any en què els Majorals -i enguany també les quatre Obreres- poden gaudir de la pólvora fins que arriben les festes d'agost. 
Perfectament equipats amb mono, botes i casc per gaudir amb total seguretat d'esta festa impactant que va congregar fins a ben entrada la matinada centenars de veïns a l'Albereda. 





Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal