Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

La festa de Sant Antoni a Bétera amb els coets i la foguera

Coets, foguera i festa en Bétera per Sant Antoni
El dissabte 20 de gener, els coets tornaren a prendre l'Albereda en una de les celebracions més esperades del calendari. Amb motiu de Sant Antoni, les penyes Amics del coet i Vol Lliure es tancaren -ben protegides- a la gàbia instal.lada al mig del passeig per a disparar les coetades. Després de la mitjanit, arribava un altre ritual de foc i renovació: la cremà de la foguera de Sant Antoni. I tot seguit, la prova dels coets, en què les quatre Obreres entraren a participar junt als Majorals.

Les celebracions per Sant Antoni del Porquet ompliren l'Albereda de llum, soroll i foc. Des de les set de la vesprada, i amb els descansos pertinents entre les penyes per a garantir la major seguretat, els coets foren els protagonistes de la mà d'Amics del coet i Vol lliure.
Després de sopar, passada la mitjanit, era el moment de botar-li foc a la foguera preparada pels Majorals i Obreres del 2018. I per fi, la prova dels coets, el primer acte de l'any en què els Majorals -i enguany també les quatre Obreres- poden gaudir de la pólvora fins que arriben les festes d'agost. 
Perfectament equipats amb mono, botes i casc per gaudir amb total seguretat d'esta festa impactant que va congregar fins a ben entrada la matinada centenars de veïns a l'Albereda. 

Tags: ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :