Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació habilita un SOM biennal que destinarà al Camp de Túria 4,9 milions en ajudes per a obres i serveis als municipis


· El programa compta amb una dotació pressupostària global de 72 milions d’euros en dos anys, els quals es traduiran en ajudes directes als municipis i mancomunitats
· Maria Josep Amigó assegura que el caràcter biennal del programa «permetrà als ajuntaments planificar millor les actuacions i escometre obres més importants», afavorint, en tots els casos, «l’autonomia municipal»
· Emili Altur: «Hem canviat la subjectivitat i arbitrarietat de les assignacions discrecionals, per l’objectivitat i transparència d’uns criteris comuns que determinen la concessió de les ajudes»

Els ajuntaments de la comarca del Camp de Túria disposaran de 4.932.147 euros per a la materialització dels projectes municipals que determinen gràcies al pla biennal de Serveis i Obres Municipals (SOM) de la Diputació de València per als exercicis 2018 i 2019, el qual ha estat presentat per la vicepresidenta Maria Josep Amigó i pel diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur. Aquest programa compta amb una dotació pressupostària global de 72 milions d’euros en dos anys, els quals es traduiran en ajudes directes als municipis i mancomunitats.Maria Josep Amigó ha recordat que el SOM «és el programa més important de la Diputació de València, destinat a finançar inversions en pobles i ciutats de les comarques valencianes». Unes inversions basades «en la justícia, la universalitat i en potenciar l’autonomia municipal». En aquest sentit, la vicepresidenta ha reparat en que per a l’assignació de les ajudes «s’atenen indicadors socials, demogràfics, econòmics i mediambientals, evitant així qualsevol tipus de favoritisme, discrecionalitat o adjudicacions a dit».

El caràcter biennal del programa «permetrà als ajuntaments planificar millor les actuacions i escometre obres més importants», afavorint, en tots els casos, «l’autonomia dels consistoris i les mancomunitats, perquè siguen aquestes administracions les encarregades de decidir en quins projectes inverteixen els recursos disponibles», ha subratllat Maria Josep Amigó.

Aquest SOM beneficiarà al conjunt dels 266 ajuntaments de les comarques valencianes i a les mancomunitats, amb la clara intenció «d’eliminar qualsevol tipus de desigualtat i que totes les persones disposen dels mateixos serveis i oportunitats, independentment de quin siga el seu lloc de residència», ha explicat la vicepresidenta.

Més diners i majors terminis d’execució

Per la seua part, el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, ha desglossat els criteris estimats en l’assignació de les ajudes. Dels 72 milions amb els quals s’ha dotat el programa, els municipis amb un cens inferior als 50.000 habitants es repartiran 66 milions d’euros en dos anys. Els cinc grans nuclis poblacionals, de 50.000 habitants, percebran altres quatre milions; mentre que les mancomunitats es veuran beneficiades amb dos milions d’euros. Un repartiment per al que s’ha tingut en consideració el cens, la superfície del terme municipal, la taxa d’atur registrada, els costos efectius, els nuclis històrics o l’adhesió al Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia. Només la ciutat de València, que destinarà el muntant econòmic assignat a les pedanies, ha quedat al marge d’aquests paràmetres.

En el cas de les mancomunitats, s’ha ponderat la població, el nombre d’ajuntaments associats en cadascuna d’elles, així com la capacitat inversora d’aquests ens supramunicipals.

«Aquesta serà la primera vegada que la convocatòria d’un pla tan ambiciós com el SOM està disponible en els primers mesos de l’any», ha destacat Emili Altur. Una circumstància que, ha assegurat, «permetrà que els ajuntaments disposen abans dels diners, afavorirà una major planificació i consens dintre de les administracions locals en l’execució de les actuacions, a més de poder escometre projectes de major envergadura». El responsable de l’Àrea de Cooperació Municipal també ha explicat que l’increment en la dotació pressupostària del SOM «ha estat possible per la reducció, fins a la pràctica extinció, dels convenis singulars. Hem canviat la subjectivitat i arbitrarietat de les assignacions discrecionals, per l’objectivitat i transparència que suposa l’establiment d’uns criteris comuns per a la concessió de les ajudes», ha conclòs Altur.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal