Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera inaugurà el divendres 12 de gener l'exposició Afrorismos es mantindrà fins al 19 de gener

"Afrorismos. Proverbis africans il.lustrats" és un foto-llibre que reuneix una selecció de refranys tradicionals de quasi tota l'Àfrica. El recull de cites s'acompanya d'una interpretació etnogràfica i s'il·lustra amb fotografies de l'autora -la periodista i cooperant Lara Ripoll- en comunitats rurals de Burkina Faso, Camerun, Madagascar, Malawi, Mauritània, Moçambic, Sudan del Sud, Tanzània i Uganda. L'exposició d'este treball arribà divendres 12 de gener a l'antic ajuntament de la mà de la Regidoria de Cultura. S'inaugurà amb una xarrada de l'autora. L'exposició estarà fins al divendres 19 de gener, i es podrà visitar de vesprada.


El llibre està editat en espanyol, francés i anglés i forma part d'un projecte de cooperació educativa per a treballar conjuntament amb els mestres i alumnes d'escoles de Primària i Secundària d'Àfrica i amb ONGs locals la recuperació i registre de les seues cultures orals ancestrals. L'objectiu és que els alumnes aprenguen a arreplegar, interpretar i redactar l'oralitat cultural de les seues famílies i entorn, al mateix temps que el mestre se serveix de "Afrorismos" per a treballar en valors, coneixement d'ètnies o història africana amb els seus alumnes.
"Afrorismos" ha sigut possible gràcies a la participació desinteressada d'amics personals, que han volgut implicar-se en aquest projecte solidari assumint les traduccions, el disseny gràfic i l'edició en Eina Cultural.
Tots els beneficis de la venda de "Afrorismos" aniran a portar el llibre a institucions docents africanes amb les quals executar el projecte educatiu complet. Les primeres a aplicar-ho han sigut escoles de Primària i entitats que treballen amb la infància a Burkina Faso, des d'agost fins a octubre del 2017.
Es pot adquirir "Afrorismos. Proverbis africans il·lustrats" en  https://m.facebook.com/afrorismos.proverbiosafricanos/Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal