Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Al 2018 i per segon any, La Pobla de Vallbona tira endavant les Inversions Participatives


El procediment es divideix en quatre fases: formulació de propostes; estudi de viabilitat; reflexió i debat; i votació, pas previ a determinar quins d'aquestes iniciatives acaba portant-se a la pràctica.

Les primeres propostes podran presentar-se el 2 de gener, finalitzant aquesta fase el dia 28 de gener. La fase de votació es perllongarà del 26 de febrer al 2 de març.

De fet, l'equip de govern de la localitat té previst invertir 200.000 euros en diferents actuacions, durant el pròxim 2018, després d'haver dividit la localitat en diferents zones: 18.750 euros per a la zona nord-oest del nucli urbà; 27.250 per a la zona nord-est del nucli urbà; i 39.000 euros per a la zona sud del nucli urbà. A les urbanitzacions de la zona nord se li han assignat 27.000 euros; a les urbanitzacions de la zona sud, altres 25.000 euros; 38.000 euros li corresponen a les urbanitzacions de la zona aquest; i els 25.000 euros restants es destinaran a la zona oest.

La Casa Gran ha sigut avui el lloc triat per representants del consistori poblà per a presentar les 'Inversions Participatives 2018', la segona edició d'un projecte que promou la corresponsabilitat en la presa de decisions que afecten el municipi poblà.

Corresponen a la zona nord les zones residencials de la Manguilla, Lloma Llarga, Els Racons, la Maquiva, El Serrado, Els Aljubs, la Casa Blanca, Més de Ximenes i Pla de la Cova; en les urbanitzacions de la zona sud trobem Cap de l'Horta, La Muntanyeta, Camp de Túria, El Gallipont, Sant Sebastià i El Mas Mou; en les zones residencials de la zona aquest trobem El Hornillo, Barranquet, La Sima, San Lázaro, Nova Maravisa, La Malladeta, Sant Martí i La Lloma del Porret; finalment, en les urbanitzacions de la zona oest està La Rascanya, Valentia, Montealto i Residencial Pobla.

Van assistir a aquesta presentació l'alcalde de la Pobla de Vallbona, Josep Vicent Garcia; el regidor de Participació Ciutadana, Javier Descalzo; i la sociòloga Yaiza Pérez. El primer edil poblà va explicar que la quantia de les inversions participatives, en les diferents zones residencials, havia atés a un criteri poblacional i que les propostes que s'hauran de presentar (per part de la ciutadania) hauran d'ajustar-se a la naturalesa d'aquest tipus d'actuacions: tant per la naturalesa del tipus d'inversió com per la seua viabilitat econòmica, tècnica i legal.

Javier Descalzo, per la seua banda, va posar l'accent en el bon acolliment que va tenir la primera edició de les 'Inversions participatives', que es van dur a terme en 2017, així com la necessitat de seguir fent passos en aqueix sentit "per a poder consolidar l'aposta de l'actual equip de govern per una major presència de la ciutadania en la presa de decisions polítiques. És important que tots els nostres veïns prenguen consciència de l'important que és que ens transmeten les seues propostes, que defensen les seues postures en els fòrums habilitats per a tal menester i que voten quan s'inicie el període per a determinar quines seran les propostes que acaben sent executades. L'Ajuntament de La Pobla, per la seua banda, ofereix eines per a certificar que el procediment és en tot moment transparent i obert".

Yaiza Pérez, finalment, va exposar les modificacions que s'han efectuat perquè en les 'Inversions Participatives' de 2018 s'incremente el nombre de persones que poden intervenir en aquest procés: "Hem incrementat els tallers explicatius, volem arribar a més gent jove i a persones majors. S'estan promovent iniciatives per a arribar a més gent, i esperem que siguen cada vegada més ciutadans i ciutadanes els qui s'impliquen de forma activa en aquestes 'Inversions Participatives', que ja podrà rebre les primeres propostes a partir del pròxim 2 de gener"


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon