Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Molta participació de docents de L'Eliana en les jornades d'innovació educativa

El consistori de l'Eliana, a través de la Regidoria d'Educació, va propiciar dissabte passat que 40 docents de la comunitat educativa local participaren en unes jornades d'innovació educativa que va impartir la pedagoga i psicopedagoga Mar Romera. Sota el títol 'Educar amb les 3 Cs', es va promoure l'ús de nous mètodes d'ensenyament per a optimitzar la qualitat de l'educació el nostre municipi.

L'Eliana segueix apostant per l'Educació com un eix fonamental entre les seues polítiques. Des de la Regidoria d'Educació del consistori i dins del projecte «L'Eliana, ciutat educadora», es va participar en una proposta orientada a un nou model de gestió de les aptituds de cada alumne o alumna: en aquest paradigma, existeixen unes fortaleses que permeten marcar-se metes en el futur professional de cada estudiant, al mateix temps que s'enforteix la seua autoestima i el seu creixement emocional. I ho fa a través de la jornada d'innovació educativa 'Educar amb les 3 Cs'.

Aqueixes 'tres ces' són, segons explica Mar Romera, "les capacitats, les competències i el cor": és a dir, el potencial de cada persona entre les diferents facetes; les habilitats executables que són necessàries en el segle XXI; i la intel•ligència emocional. L'objectiu, en qualsevol cas, és el d'analitzar la situació actual de l'ensenyament i posar en comú mètodes d'ensenyament i eines pedagògiques que puguen ser emprades per la comunitat docent de l'Eliana.

Eva Santafé, edil d'Educació en l'Ajuntament de l'Eliana, es va mostrar molt feliç pel desenvolupament de la jornada: "És molt gratificant comprovar el grau de compromís que existeix entre els docents, per a fer que cada classe que imparteixen resulte útil per al seu alumnat. És gratificant veure, una vegada més, les ganes d'implicar-se del professorat en actuacions encaminades a millorar les seues experiències per a transmetre ensenyaments, a través de jornades d'innovació educativa que complementen les eines que tenen per a formar als nostres xiquets i joves". En aquesta jornada van participar docents del CEIP l'Olivera, Centre d'Ensenyament Rivas-Luna, Col·legi Helios, CEIP El Garbí, CEIP Monte Alegre, CEIP Verge del Carme i l'Institut de l'Eliana.

L'Eliana, exemple d'ensenyament en valors

Divendres passat, es va impartir entre els alumnes de 3é, 4é i 5é de Primària del CEIP l'Olivera el projecte 'Els xiquets i xiquetes ens expliquen el món', una iniciativa organitzada per l'ISCOD (Institut Sindical de Cooperació al Desenvolupament) per a fer que els alumnes prenguen consciència de la realitat que es viu en paises com Nicaragua, on xiquets i xiquetes parlen sobre Drets de la Infància dels quals no poden gaudir. Drets que a Espanya sembla impensable que puguen no existir en altres països, encara que aquesta situació es produïsca de forma inqüestionable.

El director d'aquest centre, José Corbera, considera "molt enriquidora" aquesta experiència, ja que permet als seus alumnes "acostar-se a una realitat del món molt diferent de la nostra, afavoreix que es prenga consciència sobre la problemàtica dels Drets de la Infància i ens permet adoptar una postura activa sobre aquest tema". Aquest projecte forma part de la iniciativa 'L'escola que volem', promoguda des del CEIP l'Olivera per a incidir en l'ensenyament de valors com la solidaritat.

Santafé, per la seua banda, va incidir en la importància que hi ha en què els centres d'ensenyament de l'Eliana participen de forma habitual en activitats orientades a transmetre valors, a més de coneixements acadèmics: "De cara a l'any 2030 s'estan posant en pràctica 17 objectius per a aconseguir el 'Desenvolupament Sostenible', que és la voluntat d'afavorir que totes les persones tinguen al seu abast les mateixes oportunitats i gaudisquen dels mateixos drets".


Jornades 3 C

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon