Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla de Vallbona ha adquirit un vehicle elèctric pel personal de l'Ajuntament en funcions d'administració general


Amb aquest vehicle, s'aconsegueix una significativa reducció de les emissions de diòxid de carboni (CO₂) a l'atmosfera, a més de reportar beneficis econòmics per a les arques municipals, en forma d'estalvi. Així, les dades d'emissions diferencien entre les xifres que emeten a l'atmosfera els vehicles elèctrics (3,3 kg per cada 100 km) i els que compten amb un motor dièsel (13,3 kg per cada 100 km).
A més, en el consum s'aprecia una despesa menor: així, un vehicle elèctric requereix 1,71 euros per cada 100 quilòmetres, mentre que un vehicle de gasolina (de tipus mitjà) consumeix 5,50 euros per cada 100 quilòmetres. S'estima, per tant, que el vehicle elèctric té un rendiment tres vegades superior al vehicle de gasolina (i 2,5 vegades superior al d'un vehicle dièsel).

Aquesta actuació, en qualsevol cas, no és aïllada: forma part d'una sèrie d'iniciatives que formen part del compromís del consistori poblà per a millorar la seua eficiència energètica i promoure un creixement sostenible i respectuós amb el Medi Ambient.

Altres actuacions de l'equip de govern de la Pobla per a avançar en aqueix objectiu de canviar el model de consum energètic impliquen afavorir l'adquisició d'aquest tipus de vehicles elèctrics entre la ciutadania (amb una reducció de l'Impost de Vehicles de fins a un 75% respecte als de combustió). Es desitja fomentar un canvi que no solament afecte a l'administració local, sinó també al nombre més gran d'habitants de la localitat.

A banda, l'Ajuntament poblà va subscriure un pacte per a reduir les seues emissions de CO₂ un 40% abans de 2030. És una iniciativa voluntària, més ambiciosa dels límits que es fixen per llei, i suposa un salt qualitatiu per a obtenir resultats importants en la reducció de les emissions de CO₂. De la mateixa manera, s'apostarà per fonts d'energia renovables i desenvolupar actuacions que lluiten contra el canvi climàtic.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon