Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

L'Eliana constitueix un Consell de Xiquets i Xiquetes


Les sessions tindran lloc una vegada al mes i començaran al gener del pròxim any.

La sala de plens de l'Ajuntament de l'Eliana ha acollit avui als xiquets i xiquetes, a partir d'avui consellers, que traslladaran al consistori propostes i opinions per a millorar el municipi.

Les propostes es presentaran després de la celebració de sessions plenàries que tindran lloc una vegada al mes i començaran a partir de gener de 2018, seran trobades en els quals els xicotets consellers debatran sobre assumptes educacionals i d'altres àmbits que afecten a la localitat i posteriorment s'elevaran al consistori per a executar-les.

El Consell està format per 32 xiquets i xiquetes de cursos compresos entre 3º de Primària a 2º de l'ESO dels diferents col•legis públics, concertat i privat de l'Eliana (IES l'Eliana, CEIP l’Olivera, CEIP Verge del Carmen, CEIP El Garbí, CEIP Montealegre i els col•legis Helios i Rivas Luna).

En cada sessió estarà present un xiquet o una xiqueta de cada col•legi i de cada curs, així com també estaran presents diferents representants dels grups polítics del municipi, la tècnica d'infància Carolina Zamora, la regidora d'Infància Eva Santafé, l'edil de Participació Ciutadana Mercedes Berenguer i l'alcalde Salva Torrent que presidirà el consell.

En la primera sessió que ha tingut lloc avui tots els xiquets i xiquetes han arreplegat la seua credencial com representants en el consell i han llegit alguns dels drets que versen sobre la infància i que estan arreplegats en la Convenció sobre els Drets del Xiquet adoptada per l'assemblea de Nacions Unides en 1989 i ratificada a Espanya en 1990.

Després de l'acte se'ls ha formulat una sèrie de preguntes com “Què és per a vosaltres el Consell de Xiquetes i Xiquets?” o “Quin tipus de propostes realitzareu a l'Ajuntament?”. Alguns dels xiquets han sol•licitat la creació de parcs per a “xiquets més majors”, així com camps de futbol “no per a entrenar, solament per a jugar” o fins i tot una gala benèfica en la Plaça d'Europa contra el bullying.

El Consell pretén que xiquets i xiquetes exercisquen els seus drets, ja no solament en el seu paper de xiquets, sinó també com a ciutadans de la societat. Aquest consell és una acció de l'Ajuntament de l'Eliana promoguda per la Regidoria d'Educació que el seu principal objectiu és establir una via de comunicació i d'acció per a motivar la participació dels més xicotets.

Eva Santafe, edil d'Infància, declara que “el Consell dels Xiquetes i Xiquets és un òrgan que acosta la administracion als més xicotets, es converteix en una eina molt útil per als xiquets i xiquetes ja que podran proposar idees i millores per al desenvolupament de la ciutat i també és una eina molt útil per a l'equip de govern perquè ens permetrà construir la ciutat sense perdre de vista l'enfocament necessari dels xiquets i xiquetes. Existeixen experiències molt destacades que els adults no ens adonem però per a ells suposen un obstacle, com rebaixar les papereres perquè ells puguen arribar a tirar la brossa o els arbustos de la via pública per a permetre la seua visibilitat”.
Tags: ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :