Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana constitueix un Consell de Xiquets i Xiquetes


Les sessions tindran lloc una vegada al mes i començaran al gener del pròxim any.

La sala de plens de l'Ajuntament de l'Eliana ha acollit avui als xiquets i xiquetes, a partir d'avui consellers, que traslladaran al consistori propostes i opinions per a millorar el municipi.

Les propostes es presentaran després de la celebració de sessions plenàries que tindran lloc una vegada al mes i començaran a partir de gener de 2018, seran trobades en els quals els xicotets consellers debatran sobre assumptes educacionals i d'altres àmbits que afecten a la localitat i posteriorment s'elevaran al consistori per a executar-les.

El Consell està format per 32 xiquets i xiquetes de cursos compresos entre 3º de Primària a 2º de l'ESO dels diferents col•legis públics, concertat i privat de l'Eliana (IES l'Eliana, CEIP l’Olivera, CEIP Verge del Carmen, CEIP El Garbí, CEIP Montealegre i els col•legis Helios i Rivas Luna).

En cada sessió estarà present un xiquet o una xiqueta de cada col•legi i de cada curs, així com també estaran presents diferents representants dels grups polítics del municipi, la tècnica d'infància Carolina Zamora, la regidora d'Infància Eva Santafé, l'edil de Participació Ciutadana Mercedes Berenguer i l'alcalde Salva Torrent que presidirà el consell.

En la primera sessió que ha tingut lloc avui tots els xiquets i xiquetes han arreplegat la seua credencial com representants en el consell i han llegit alguns dels drets que versen sobre la infància i que estan arreplegats en la Convenció sobre els Drets del Xiquet adoptada per l'assemblea de Nacions Unides en 1989 i ratificada a Espanya en 1990.

Després de l'acte se'ls ha formulat una sèrie de preguntes com “Què és per a vosaltres el Consell de Xiquetes i Xiquets?” o “Quin tipus de propostes realitzareu a l'Ajuntament?”. Alguns dels xiquets han sol•licitat la creació de parcs per a “xiquets més majors”, així com camps de futbol “no per a entrenar, solament per a jugar” o fins i tot una gala benèfica en la Plaça d'Europa contra el bullying.

El Consell pretén que xiquets i xiquetes exercisquen els seus drets, ja no solament en el seu paper de xiquets, sinó també com a ciutadans de la societat. Aquest consell és una acció de l'Ajuntament de l'Eliana promoguda per la Regidoria d'Educació que el seu principal objectiu és establir una via de comunicació i d'acció per a motivar la participació dels més xicotets.

Eva Santafe, edil d'Infància, declara que “el Consell dels Xiquetes i Xiquets és un òrgan que acosta la administracion als més xicotets, es converteix en una eina molt útil per als xiquets i xiquetes ja que podran proposar idees i millores per al desenvolupament de la ciutat i també és una eina molt útil per a l'equip de govern perquè ens permetrà construir la ciutat sense perdre de vista l'enfocament necessari dels xiquets i xiquetes. Existeixen experiències molt destacades que els adults no ens adonem però per a ells suposen un obstacle, com rebaixar les papereres perquè ells puguen arribar a tirar la brossa o els arbustos de la via pública per a permetre la seua visibilitat”.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon