Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Mancomunitat Camp de Túria aprova el pressupost 2018 i el Pla d'Igualtat entre homes i dones



La Mancomunitat Camp de Túria ho ha aprovat, en el ple ordinari celebrat en la vesprada d'ahir,
“El Pla d'Igualtat, elaborat a partir d'un diagnòstic realitzat en la Mancomunitat, és un document viu, que s'anirà adequant en tot moment a les necessitats i propostes de la plantilla que es donen a conèixer en les avaluacions periòdiques que es duguen a terme”, ha explicat la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria i alcaldessa de Marines, Mª Dolores Celda.

En aquest document, aprovat per unanimitat, es marquen 6 àrees de treball: accés al treball, conciliació, classificació professional, promoció i formació, retribucions, salut laboral i comunicació i llenguatge no sexista. En elles s'inclouen mesures com la promoció equilibrada de dones i homes en l'entitat i la flexibilitat horària per a facilitar la conciliació, entre unes altres.

Pressupost 2018

En la sessió plenària d'ahir també s'ha aprovat el pressupost de la Mancomunitat per al pròxim any, que ascendeix a 1.334.406,48€. Els comptes per 2018 han comptat amb els vots a favor dels representants de l'Eliana, Llíria, Olocau, Nàquera, Serra, Loriguilla, Sant Antonio de Bengéber, Riba-roja de Túria, Marines i Vilamarxant; en contra de Benaguasil, Domenyo i Casinos; i l'abstenció de La Pobla de Vallbona i Bétera.

Prop del 50% d'aquesta xifra està destinada a les actuacions que des d'aquesta institució supramunicipal es porten a terme en l'àmbit dels serveis socials i promoció social. També destaca la partida dirigida al foment de l'ocupació. Per a Mª Dolores Celda, “des de la Mancomunitat nostra principal funció és prestar serveis als municipis de la comarca que d'una altra forma serien deficitaris o que no podrien existir, i la majoria d'ells s'emmarquen en el camp dels serveis socials i la promoció de l'ocupació”.

Condemna violència masclista

La presidenta de la Mancomunitat ha començat el ple condemnant els assassinats per violència masclista que s'han produït en el nostre país al llarg de l'any. En total, segons les dades del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, fins a 4 de desembre han sigut assassinades 46 dones, dues més que en 2016. En 2017, han mort 8 menors víctimes de la violència de gènere. Com a mostra del rebuig es va guardar un minut de silenci abans de començar la sessió.







                                                                               
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon