Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana aprova el pressupost per a l'any 2018 amb els vots a favor del PSOE i Compromís i l'abstenció de Ciutadans


La Corporació Municipal es va reunir en sessió extraordinària, hui dilluns 18 de desembre, per a tractar un únic punt en l'ordre del dia: l'aprovació dels comptes públics per a l'exercici 2018. El document pressupostari preveu un superàvit d'1.658.921,19 amb uns ingressos de 15.643.221,29 i unes despeses de 13.984.300,10.

 L'Eliana invertirà quasi 3,5 milions d'euros en polítiques socials, formatives i culturals

En relació a les despeses, el 86,3 per cent es destinarà als capítols de personal i prestació de serveis bàsics (neteja viària, recollida de residus sòlids urbans, jardineria o la neteja d'edificis i equipaments municipals, entre uns altres). A destacar els quasi 3,5 milions d'euros que es dedicaran al benestar comunitari: polítiques socials, foment de l'esport, hàbits saludables, formació i ocupació. Esta situació converteix al pressupost de 2018 en el més social de la seua història que, a més, incorpora algunes novetats molt rellevants com les ajudes econòmiques a l'escolarització de menors de 0 a 3 anys, consolidant unes altres de gran acceptació, posades en marxa en 2017, com les ajudes al lloguer jove i el transport d'estudiants, o les beques formatives per a graduats i la borsa social per a aturats dels últims anys.

Les intervencions dels diferents portaveus en la sessió plenària han girat entorn dels estrictes condicionants que imposa la Llei 2/2012 d'Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera (LOEPSF) a tots els ajuntaments espanyols. El regidor d'Hisenda, Pere Inglés, ha explicat que “es tracta d'un bon pressupost, pràcticament exacte al de l'any passat, però exigim una vegada més al Govern d'Espanya que derogue la (LOEPSF) per ser injusta amb les administracions locals, especialment, amb aquelles que, com l'Ajuntament de l'Eliana, realitzen una excel•lent gestió econòmica”. Per la seua banda, el primer edil, Salva Torrent, ha recordat que “eixa Llei (LOEPSF) aprovada pel PP a Madrid ens limita en la nostra acció de govern, som els Ajuntaments, amb el nostre superàvit, els qui estem pal•liant el dèficit de l'Estat i, mentre, a l'Eliana no podem invertir els quasi 15 milions d'euros que tenim de romanent de tresoreria a millorar el municipi”. Tot i això, l'Alcalde s'ha mostrat molt satisfet amb l'aprovació del pressupost i ha afirmat que "amb aquests comptes es garanteix el benestar de tots els veïns i veïnes de l'Eliana".

 


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon