Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla de Vallbona lliura els premis 'Comtessa Maria de Lluna' 2017

El passat dia dos de desembre, l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona va concedir els premis 'Comtessa Maria de Lluna', certamen que atorguen reconeixement públic a habitants de la localitat i col·lectius poblans, que han destacat pel seu treball, labor social o aportació en el món de les Arts o la Cultura.

En l'edició d'enguany, la cinquena d'aquests premis, es van destacar cinc àrees: en la categoria de 'Mèrit Cultural', es va lliurar el premi a Antonio Sania de García Llopis; el premi al 'Mèrit Social' va ser per a l''Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de la Pobla de Vallbona; en la categoria 'Pedagogia i Coneixements', es va premiar a Francesc Coll Cirerer; en 'Lletres i Divulgació', va rebre el guardó Sergi Pitarch Sánchez; i com a 'Ambaixador' del nostre municipi, es va considerar mereixedor d'aquest premi a Jesús Juan Luis Cervera Garcia.

Antonio Sania va ser un destacat músic i director de música, així com professor i compositor, que va ser distingit a Espanya i més enllà de les nostres fronteres, sent el seu fill qui va arreplegar el premi. L'Associació de familiars de Malalts d'Alzheimer, un col·lectiu local sorgit l'any 2012 per a afavorir que les persones que pateixen aquesta malaltia, ha treballat durant tots aquests anys per a oferir assessorament als familiars i promoure teràpies no farmacològiques que contribuïsquen a frenar l'avanç del mal d'Alzheimer.

Francesc Coll és un jove de 29 anys, amb un currículum acadèmic excepcional, que actualment forma part de l'equip de recerca de la Universitat de Cambrige, on estudia quins són els gens que fan als bacteris ser resistents als antibiòtics. Sergi Pitarch és un periodista especialitzat en recerca financera i frau, que va iniciar la seua carrera com a redactor en la secció de 'Cultura' i ha destapat nombrosos escàndols de corrupció política i balafiament econòmic.

Finalment, Jesús Juan Luis Cervera és un llicenciat de Dret que va emigrar a Alemanya i allí va aprendre l'idioma i les lleis, fins a convertir-se en assessor de milers de compatriotes que també s'havia desplaçat a terres germàniques per a trobar una ocupació. Al llarg de la seua carrera ha sigut cònsol i ha treballat activament per a estrényer les relacions jurídiques i laborals entre Espanya i Alemanya.

L'alcalde de la Pobla de Vallbona va destacar la importància dels premis 'Comtessa Maria de Lluna', que serveixen perquè la ciutadania de la localitat conega la brillant trajectòria de molts dels habitants del municipi. La gala va estar amenitzada per l'actuació musical de la 'Jazzbona Big Band', que va explicar en aquesta ocasió amb la participació del cantant Francis Soul Jr., per a oferir l'espectacle 'Play Sinatra', dedicat a famós intèrpret nord-americà, conegut com 'La Veu'.

L'edil de Música i Festes, Fran Esteban, és també membre de la 'Jazzbona Big Band' i va voler que aquesta actuació musical estiguera dedicada a la figura del mestre de música Artur Balaguer, un poblà que sempre va estar molt vinculat a la difusió i promoció de la qual va anar la seua gran passió: la Música. Recentment mort, el concert va estar replet de grans temes de Frank Sinatra, i va anar el colofó d'una jornada molt emotiva.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon