Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla de Vallbona farà compatible l'ús de col·lectius i associacions dels Centres Socials amb les necessitats municipals

Deixaran de ser concessions administratives individuals per a un determinat col·lectiu

Així ho va explicar el responsable de l'àrea d'Urbanitzacions, Paco Navarrete: "No estem davant un mer canvi en la forma de construcció d'aquests espais, encara que també en aquest àmbit hi haurà notables diferències: l'època dels barracons no va amb l'actual corporació municipal. No obstant això, la diferència més gran està en com concebem la relació que ha d'existir amb la societat civil de la localitat i el consistori poblà".

Fins ara, s'emprava la figura de la 'concessió administrativa': una fórmula que implicava la transferència de sòl municipal a una associació (durant períodes de fins a 75 anys). Posteriorment, es feien actuacions puntuals en aquests espais. Les edificacions que existeixen en diferents espais de la localitat, havent dificultats tècniques a l’hora de realitzar certes activitats en ells.

A partir d'ara, la construcció de futurs Centres Socials estarà sotmesa al compliment d'una sèrie de condicions: la primera, que se situe en sòl municipi lliure de qualsevol condicionant. Una altra important novetat és que aqueixos nous edificis no seran cedits de forma exclusiva a cap col·lectiu, sinó que el seu ús estarà obert a altres agrupacions de tot el terme municipal, amb indepedència d’on tinguen la seu habitual: "Si és un terreny municipal i un edifici municipal, els beneficis del seu ús han d'estar disponibles per a tots els poblans i poblanes", contínua l'edil d'Urbanitzacions.

Aquests nous Centres Socials hauran d'estar també disponibles perquè, en un futur, es tramiten en ells labors administratives variades (empadronament, tràmits administratius, activitats pròpies de la Policia Local o celebració de xarrades que s'organitzen des de les diferents regidories). "Els veïns i veïnes que viuen allunyades del nucli urbà han de tenir un espai polivalent digne i adequat. A partir d'ara no hi haurà concessions administratives que suposen transferència de facultats pròpies del consistori a altres col·lectius; s'apostarà per una autorització administrativa que permet l'ús d'aqueix espai, el qual vindrà en un reglament municipal, al què se li donarà trasllat a totes les parts implicades, però l'Ajuntament segueix mantenint la seua titularitat i és qui s'encarrega d'autoritzar qui pot fer ús d'aquestes instal·lacions”.

L'objectiu del consistori és el d'edificar tres nous Centres Socials, per a crear altres en la següent legislatura: l'objectiu seria el de crear espai d'uns 100 metres quadrats, oberts a la societat civil poblana i preparats per a acollir a diferents col·lectius, al mateix temps que compleixen amb uns nous estàndards de qualitat molt allunyats dels quals s'han realitzat fins ara.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon