Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla de Vallbona descobreix una placa commemorativa per a retre homenatge a 39 veïns afusellats per la dictadura

El anys de la posguerra forem uns anys amargs
com no ho forem abans els tres anys de la guerra
per a tu, per a mi, per a tants com nosaltres 
V.A, Estelles

Un acte de recuperació de la Memòria Històrica  que, encara que realitzat 75 anys després de l'últim afusellament, ha estat ple de dignitat i gran força emotiva. L'acte amb gran presència de públic estava encapçalat pels familiars de les víctimes que han assistit emotivament a la interpretació de  varies obres musicals durant la conmemoració..
39 persones afusellades per les seues idees,  38 homes i una dona
Un grup de famliars
Han intervingut l'Alcalde del municipi Josep Vicent Garcia,  el secretari autonòmic de Justícia, Administració Pública i Reformes Democràtiques, Ferrán Puchades, i ha estat present la Diputada Provincial de Memòria Històrica Rosa Pérez Garijo, així com regidors i alcaldes de la comarca.

El Centre d'Estudis Locals de La Pobla (CEL) ha participat en la recerca i documentació de les 39 víctimes i un dels seus representants ha intervingut en l'acte de descobriment de la placa en un monòlit que ha sigut sufragat en el 90% del seu cost per l'àrea de Memòria Històrica de la Diputació de València: la responsable de l'àrea Rosa Pérez estava present en l'acte.


Josep Vicent Garcia - alcalde de La Pobla
L'homenatge té la importància d'haver sigut realitzat en un dels municipis de la comarca (Camp de Túria) que a més de la repressió va patir més víctimes en la primera fase de la dictadura (1939 a 1942) i que ha hagut d'aguantar l'exhibició d'una estàtua del dictador en un dels seus carrers fins a una època molt recent - setembre del 2005 , mentre les seues víctimes quedaven oblidades oficialment.


Els 39 noms i els seus oficis, han ressonat entre tots els assistents acabant amb un gran aplaudiment que ha donat eixida a l'emotivitat del moment.
A la foto, la Diputada Provincial Rosa Pérez

Desaparició de carrers amb noms franquistes.

Aquesta mateixa setmana el govern local de La Pobla de Vallbona ha portat a efecte l'acord de canvi de noms dels carrers de La Pobla de Vallbona que encara mantenien noms relacionats amb la dictadura, de fet el carrer per on s'arriba al cementeri des del centre del municipi hui es diu ja Carrer de les Eres i no Jose Antonio.















Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal