Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Fòrums de participa-què? per Pura Peris


Després de quasi sis mesos sense reunió del Consell de Participació ciutadana, s’ha celebrat una de les, al nostre parer, més rellevants reunions del màxim òrgan de participació dels veïns i veïnes, aquella on es dona compte de les propostes que han arribat per als pressupostos participatius i s’informa dels Pressupostos que es volen aprovar en un plenari pròxim per a l’any 2018.

La representació veïnal, social, política, educativa i civil en general va ser irrisòria. Què fa que els representants dels distints estaments ciutadans no anaren a la reunió? En uns anys, d’un Consell viu on s’omplien els 17 seients de saló de plens i els primers bancs, en la darrera reunió érem 11 persones de les quals  quatre eren equip de govern i sols set la representació de las resta dels estaments.
Però si eixa era la sensació només començar, al tractar el punt de la participació veïnal en l’aportació de propostes per pressupostos participatius, la realitat es va fer més crua... havia baixat moltíssim la participació, només 87 aportacions.  I què dir de la informació sobre el Pressupostos? Com és que les distintes associacions no hi eren al consell?

La participació al nostre poble està en perill d’extinció. No sols a aquest Consell, també a altres fòrums com ara l’A21.

És evident que l’equip de Govern haurà de reflexionar molt sobre el perquè la ciutadania es troba cada vegada més allunyada de la tasca municipal i dels fòrums de participació. Pujar a les xarxes socials  notícies, no pot substituir en cap cas el treball i esforç que s’ha de fer des de la institució  per fer efectiva la participació en els fòrums que s’hem donat. Ja ho dèiem mesos enrere quan demanàvem les reunions del Consell, es pot actuar des del despatx, informar de forma puntual però això no és el que es mereix la ciutadania que ha d’estar assabentada de com gestionen els interessos generals aquells que la representa i governa en el seu nom.

Sí,  de segur algú dirà ...  “ informar a les associacions és millor que res”, però hem de deixar clar que això NO és la participació ciutadana. És un paperot de participació. Com dirien els vells, fum de canyot.


Pura Peris
EU-Els Verds, Sumem


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal