Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

En el dia de la celebració de la Declaració universal dels drets humans.-Pura Peris -


En breu, el 10 de desembre de 2018 ens ubicarem a les portes d'una celebració important ja que en 2018 es commemorarà el 70 aniversari de la Declaració Universal dels drets humans i haurem de treballar amb més afany per recordar, com diu aquesta declaració en el seu article primer que "tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i drets i, dotats com estan de raó i consciència, han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres".

I si m'ho permeten dic amb més afany, ja que és palpable que en ple segle XXI, en l'anomenada "era dels drets" o el "temps dels drets", i tot i que els drets humans són drets inalienables a la mateixa naturalesa humana, i que els mateixos han de marcar les relacions internacionals i malgrat  què han inspirats magnes preceptes en els textos constitucionals actuals, com els drets fonamentals plasmats en la nostra Constitució encara avui no es respecten en la seva total integritat i són vulnerats al llarg i ample del planeta.

Només cal citar la crisi dels refugiats, les minories ètniques, la discriminació de la dona, la tutela de la llibertat religiosa i el reconeixement del seu contingut, els pobles perseguits i sense territori, les persones desnonades, les que no tenen assistència, sanitària, la fam i la pobresa que assola milions de persones al món, els presos polítics, etc ....

Per això, no només és necessari sinó imprescindible sensibilitzar i conscienciar la societat en la promoció i defensa dels drets humans que és, en definitiva, respectar a la persona i a la seva dignitat, però no només en el nostre entorn sinó a nivell planetari, global . Hem ajuda a aprendre que quan es produeix una vulneració d'un dret humà en les nostres antípodes estan vulnerant el nostre dret i hem de reaccionar davant d'aquest atac flagrant contra la nostra dignitat com a éssers de la mateixa espècie.

És tasca àrdua, difícil sóc conscient, i assalta el dubte
¿Com es pot aconseguir?

Sens dubte amb formació, amb educació, amb el suport incondicional de la cultura. Hem de mantenir l'esforç i una preocupació constant per aconseguir la promoció i defensa dels valors superiors de llibertat, justícia, igualtat, pluralisme polític ja que així ho exigeix l'art. 1 de la nostra Constitució. Per això hem d'insistir en l'aprenentatge, comprensió, aplicació i exigència del compliment del respecte als drets humans.
Però, no és tasca només de les institucions, ni dels juristes en exclusivitat aquesta formació, és cosa de tots nosaltres, de les institucions públiques, de les entitats privades, de cada ésser individualment considerat el aconseguir una educació en valors per a totes les edats , des de la més tendra infància fins a la més longeva maduresa, només així aconseguirem que en integrar aquests drets en el nostre comportament quotidià, les nostres accions de veritat constitueixin exemples de respecte, promoció i defensa dels drets humans i aconseguim realment respectar-los, promoure'ls i defensar-los.
Crec fermament que amb formació, educació i cultura és com es pot garantir establement una convivència pacífica, contribuint a una societat justa i enfortint així l'Estat social i democràtic de dret que la nostra Constitució reclama.

Parafrasejant a l'única dona que el 1948 va estar en la Comissió de redacció de la declaració universal Eleanor Roosevelt, si ella deia "No n'hi ha prou amb parlar de pau. Un ha de creure en ella. I no n'hi ha prou amb creure. Cal treballar per aconseguir-la. "

Nosaltres avui podríem dir, No n'hi ha prou amb parlar de drets humans, s’ha de creure en ells i no n'hi ha prou amb creure, Cal treballar per aconseguir-los.
Així doncs, a treballar !!!

(Pura Peris, Els verds PV).


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal