El grup l'Aljama de Bétera va dedicar la X Mostra de Música Tradicional 'En Clau de Dona' El grup l'Aljama de Bétera va dedicar la X Mostra de Música Tradicional 'En Clau de Dona'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El grup l'Aljama de Bétera va dedicar la X Mostra de Música Tradicional 'En Clau de Dona'


I per tant amb este lema, el dissabte 2 de desembre va portar a la Casa de la Cultura cançons, balls, històries, cites, poemes -i fins i tot una oració dels temps de la Guerra de Cuba- amb les dones com a protagonistes. L'entrada es destinava a la Fundació Vicente Ferrer; en concret a un projecte que empodera les dones d'Anantapur, consistent a millorar les condicions de vivendes que es posen al seu nom.

L'acte va comptar amb molts col.laboradors. Aiser de Benito va introduir diferents instruments (història, canvis, singularitats) que a continuació tocaven els músics sobre l'escenari. Les veus de la vesprada foren Pep Gimeno "El Botifarra" i Marieta Guerrero Ricart, i els balladors i balladores de l'Aljama.
Anaren desgranant "El romanç de Sant Vicent", "L'u de Callosa", "El romanç de la Cileta", "El Bolero de Guadassuar", "El romanç de Sant Antoni" i tants altres.

I en tot moment, les dones, protagonistes. Dones matineres, treballadores, afectuoses, valentes i fortes. Les que han cantat i recitat per a fer el dia a dia més amable; a casa, al carrer i a la feina, i han permés que en el 2017 disfrutem de la riquesa i la bellesa de les cançons i balls del nostre patrimoni cultural.

Isabel Martí, amb una gran experiència com a mestra en escoles de dances populars, va vindre de la Marina Alta carregada de cites, inclosa una de molt coneguda a Bétera (Si la mar fóra d'oli, i els peixos de cansalà, què sucaes pegarien, els fanfarrons de Montcà) per a conclore la seua intervenció recordant que "la dona ha sigut i és el fil que condueix el llum de la tradició".

L'actor Pep Ricart va ser l'encarregat de presentar l'homenatge final a les balladores de l'Aljama, que reberen una ovació emocionada per part dels companys i de tot el públic congregat a la sala.

Les balladores

Marieta Guerrero Ricart va cantar a soles, i amb Pep Gimeno "El Botifarra".


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal