Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió


Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

El grup l'Aljama de Bétera va dedicar la X Mostra de Música Tradicional 'En Clau de Dona'


I per tant amb este lema, el dissabte 2 de desembre va portar a la Casa de la Cultura cançons, balls, històries, cites, poemes -i fins i tot una oració dels temps de la Guerra de Cuba- amb les dones com a protagonistes. L'entrada es destinava a la Fundació Vicente Ferrer; en concret a un projecte que empodera les dones d'Anantapur, consistent a millorar les condicions de vivendes que es posen al seu nom.

L'acte va comptar amb molts col.laboradors. Aiser de Benito va introduir diferents instruments (història, canvis, singularitats) que a continuació tocaven els músics sobre l'escenari. Les veus de la vesprada foren Pep Gimeno "El Botifarra" i Marieta Guerrero Ricart, i els balladors i balladores de l'Aljama.
Anaren desgranant "El romanç de Sant Vicent", "L'u de Callosa", "El romanç de la Cileta", "El Bolero de Guadassuar", "El romanç de Sant Antoni" i tants altres.

I en tot moment, les dones, protagonistes. Dones matineres, treballadores, afectuoses, valentes i fortes. Les que han cantat i recitat per a fer el dia a dia més amable; a casa, al carrer i a la feina, i han permés que en el 2017 disfrutem de la riquesa i la bellesa de les cançons i balls del nostre patrimoni cultural.

Isabel Martí, amb una gran experiència com a mestra en escoles de dances populars, va vindre de la Marina Alta carregada de cites, inclosa una de molt coneguda a Bétera (Si la mar fóra d'oli, i els peixos de cansalà, què sucaes pegarien, els fanfarrons de Montcà) per a conclore la seua intervenció recordant que "la dona ha sigut i és el fil que condueix el llum de la tradició".

L'actor Pep Ricart va ser l'encarregat de presentar l'homenatge final a les balladores de l'Aljama, que reberen una ovació emocionada per part dels companys i de tot el públic congregat a la sala.

Les balladores

Marieta Guerrero Ricart va cantar a soles, i amb Pep Gimeno "El Botifarra".


Tags: ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :