Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Xiquets i Xiquetes de l'Eliana visiten el saló de plens de l'Ajuntament el Dia Universal del Xiquet

L'Eliana rep als futurs representants del Consell dels Xiquets i Xiquetes

Aquesta primera reunió informativa coincideix amb el Dia Universal del Xiquet.
Avui 20 de novembre se celebra el Dia Universal del Xiquet i amb motiu d'aquest dia, l'Ajuntament de l'Eliana ha acollit en el saló del plens del consistori a un total de 32 xiquets i xiquetes de diferents centres educatius de l'Eliana per a realitzar la primera sessió informativa i de treball amb els quals seran els futurs membres del Consell dels Xiquets i Xiquetes de l'Eliana.

El Consell dels Xiquets i Xiquetes és una acció de l'Ajuntament de l'Eliana promoguda per la Regidoria d'Educació que el seu principal objectiu és que xiquetes, xiquets i adolescents tinguen una via de comunicació i fins i tot d'acció per a proposar, dialogar i debatre aspectes de la localitat de la qual elles i ells formen part i per tant, també els convé participar obertament.

Així doncs un total de 32 xiquets i xiquetes dels diferents col•legis públics (El Garbí, Verge del Carmen, l’Olivera i Montealegre) i privats (Col•legi Helis i Rivas Lluna) així com l'IES de l'Eliana s'han reunit avui i han participat en una dinàmica de grup perquè vegen en què consistirà el seu treball com a representants en el Consell dels Xiquets i Xiquetes. 



L'ajuntament els vol escoltar, perquè tal com ha explicat Eva Santafé, edil d'Educació i Infància, “els xiquets i xiquetes sovint tenen idees molt emprenedores”. En esta línia recorda que “L'Eliana reprèn aquest mecanisme de participació infantil que es va crear fa anys amb l'únic objectiu que xiquetes i xiquets siguen ciutadans actius i que participen en la creació del futur del nostre municipi”.

L'Ajuntament posa l'altaveu i els xiquets i xiquetes la veu per a expressar, proposar, fomentar, oferir, contribuir i impulsar. Tot enfocat al compliment dels drets de la infància i de l'adolescència i de garantir un buit als més xicotets –i no tan xicotets- en la construcció de la societat.

El Consell dels Xiquets i Xiquetes tindrà com a finalitat la de reunir-se en diverses sessions i actes plenaris que tindran lloc una vegada al mes a partir de desembre i allí proposaran millores del municipi i de l'educació que els afecten directament.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon