Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Nàquera tindrà la col·laboració de Diputació per a resoldre problemes d'inundacions

La Diputació de València ha ordenat per la via d'emergència l'execució d'una obra per a realitzar un mur en l'escullera del carrer Constitució de Nàquera, amb la finalitat d'evitar noves despreniments com l'ocorregut en aquest municipi del Camp de Túria després de les fortes pluges del passat mes de gener. L'obra tindrà un cost de 53.106 euros.

L'Ajuntament va acudir llavors a la seu de la corporació provincial per a sol·licitar assistència tècnica davant al perill que es produïra un segon lliscament en cas de noves precipitacions. L'alcalde de Nàquera, Damián Ibáñez, va exposar al president de la Diputació, Jorge Rodríguez, la "delicada situació del barri", on s'havien produït greus danys "com a causa del recent episodi de pluges".
La visita realitzada pels tècnics de la Diputació ha confirmat el seu mal estat; aquests han emès un informe en el qual s'ha proposat l'execució del nou mur per raó "d'interès públic", davant el perill que es produïsquen nous lliscaments, ja que "ja s'han produït danys en els béns municipals i es poden produir danys en les persones".

"És un problema històric que arrosseguem a Nàquera i que s'aguditza amb les pluges, la qual cosa aquesta vegada ha provocat un despreniment que ha afectat també al centre de transformació que té Iberdrola en la zona", va afegir Ibáñez, qui va destacar que allò que estava sol·licitant a la Diputació era "ajuda tècnica" per a valorar la quantia dels danys en la zona" i poder sol·licitar les ajudes a la Generalitat.

Finalment, serà la Diputació qui assumisca el 90% del cost total de l'obra, mentre que l'Ajuntament de Nàquera abonarà el 10% restant. Ibáñez, qui havia valorat molt positivament la reunió amb el president de la Diputació, s'ha mostrat partidari del nou model de distribució de les ajudes provincials als municipis: "Els diners s'acaba destinant per fi al que els municipis decideixen, gràcies a que aquest govern ha entès que cada municipi té les seues pròpies necessitats".

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal